Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Buz gibi proje, sımsıcak tasarruf...

Buz gibi proje, sımsıcak tasarruf...

Buz gibi proje, sımsıcak tasarruf...

Adana Büyüksehir Belediyesi Halk Ekmek bünyesinde kurulan buz üretim tesisinin açilisi yapildi. Büyüksehir Belediyesi, halk ekmek üretiminde kullanilan ve yilda 650-700 bin liralik satin alimi yapilan buzu kendi üreterek, hem bununla ilgili maliyeti sifirlayacak, hem de yilda 1 milyon 200 bin liralik buz satip, yaklasik 2 milyon liralik tasarruf saglayacak.

 

TESIS KENDINI BIR YILDA AMORTI EDECEK

Adana Büyüksehir Belediyesi Buz Üretim Tesisinin açilisi, Belediye Evleri Mahallesi’ndeki Halk Ekmek Fabrikasi bünyesinde yapildi. Baskan Zeydan Karalar’in gerçeklestirdigi açilisa, CHP il ve ilçe yöneticileri, bürokratlar ve halk katildi. Açilista konusan Baskan Zeydan Karalar, Büyüksehir Halk Ekmek Fabrikalari’nda günde 250-300 bin ekmek üretildigini ve yillik 650-700 bin liralik buz alindigini söyledi. Göreve geldiklerinde buzu daha ucuza almak için gerekli girisimi yaptiklarini fakat daha sonra buz üretim tesisi kurarak, hem ekmek üretiminde elzem olan buzu üretmeyi, hem de disariya satarak gelir elde etmeyi planladiklarini belirtti. Zeydan Karalar, “Tesisi 800 bin liraya yaptik. Burasi 1 yilda kendisini amorti edecek. Ayrica yilda 1 milyon 200 bin liralik buz satacagiz. Böylece Adana’ya yilda yaklasik 2 milyon liralik gelir saglamis olacagiz” dedi.

 

YÖNETIM MANTALITEMIZ FARKLI

Yönetim anlayislarinin farkli oldugunu ve bunun hizmetlerde, yapilan islerde, çalisanlara yönelik politikalarda fark edildigini ifade eden Baskan Zeydan Karalar, “Göreve geldigimizde 3 ayda bir maas alan, içeride birden fazla maas alacagi bulunan çalisanlarimiza zamaninda ücret ödeyebilmek için çok çaba harcadik. 8 ay içinde de isçimize zamaninda maas ödeyen bir belediye haline geldik. Her ay isçimize maasini zamaninda verebilmek için arkadaslarimizla birlikte alnimizin damari çatliyor. Fakat çalisanimiza zamaninda maas ödemeye devam edecegiz. Bazi isçilerimizin geçmise yönelik ikramiye ve mesai alacaklari mevcut. Önümüzdeki ay yapilacak mecliste, bununla ilgili bir borçlanmanin kabul edilmesi için Cumhur Ittifaki’na mensup meclis üyesi arkadaslarimizla anlastik. Iller Bankasi’ndan da kredi alabilirsek, geçmise yönelik bu alacaklari da ödeyecegiz. Her kulvarda olaganüstü bir tempoyla çalisiyoruz. Korona bizi yavaslatti ama durduramadi. Gelir gider tablomuz hala olumsuz olmasina ragmen, her geçen gün daha iyi hizmet eden ve gücünü artiran bir belediye haline geliyoruz” diye konustu. 

40 BÜFE YENILENIYOR

Baskan Zeydan Karalar, halk ekmek üretimini çesitlendirmek, beyaz ekmegin disinda ürünleri de halkla bulusturmak için harekete geçtiklerini kaydederek sunlari söyledi: “Halk ekmek satisinin yapilacagi 40 büfeyi yeniliyoruz. Bu büfelerde halk ekmek disinda, üreticilere yönelik kooperatiflesme çalismalarinin ardindan peynir, yumurta, bal ve diger ürünler de satisa sunulacak. Böylece hem üretici desteklenmis olacak, hem de halkimiza genis ürün yelpazesi sunulacak.”



Anahtar Kelimeler: Buz proje sımsıcak tasarruf
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli