Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Çetin; “Geleceğimiz Atatürk’ün çocuklarına emanet”

Çetin; “Geleceğimiz Atatürk’ün çocuklarına emanet”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’nin geleceğinin iyi eğitim almış Atatürk’e bağlı çocuklar olduğunu belirterek, Büyük Önder Atatürk’ün de geleceğimizin çocuklarda olduğunun bilinci ile onlara bayram hediye ettiği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla mesaj yayinlayan Baskan Soner Çetin, “1. Dünya Savasinin ardindan Istanbul’daki padisah kendini ve saltanatini düsünerek tamamen düsmana teslim olmus, kendi çikarlarini halkinin geleceginden ve bagimsizliktan üstün tutmustur. Türk Milletinin asla esir yasamayacagini bilen Mustafa Kemal Pasa hemen Samsun’a çikmis, Anadolu halkini bagimsizlik için bir araya toplamaya baslamistir. Önce Amasya Genelgesi, ardindan Erzurum ve Sivas Kongreleri ile Türk Milletinin kendi kaderini kendisinin tayin edecegini tüm dünyaya duyurmustur” dedi.

Büyük Önder Atatürk’ün daha sonra 23 Nisan 1920’de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) topladigini hatirlatan Baskan Soner Çetin, “Mustafa Kemal Pasa kurdugu bu meclisten aldigi yetkiyle Kurtulus Savasina liderlik etti. Bu da Büyük Önder’in millet iradesine verdigi büyük önemi göstermektedir” ifadesini kullandi.

 

Baskan Soner Çetin mesajina söyle devam etti:

“Büyük Atatürk; Kurtulus Savasi kazanildiktan ve Cumhuriyet kurulduktan sonra meclisin kuruldugu 23 Nisan tarihini bayram olarak çocuklara armagan etmistir. Çocuklara bayram armagan eden dünyada bir baska lider yoktur. Bu Büyük Atatürk’ün çocuklara verdigi önemi göstermektedir. Çünkü çocuklar bir ülkenin gelecegidir. Bundan dolayi çocuklarimiza sahip çikmak ülkemizin gelecegine sahip çikmak anlamini tasimaktadir. Bu duygularla Büyük Önder Atatürk ve tüm sehitlerimizi, Kurtulus Savasi sürecinde mecliste görev almis tüm mebuslarimizi saygi, sevgi ve minnetle aniyorum.”



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı