Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Çetin, 'Tasarruf tedbirleriyle dev hizmetler yapıyoruz'

Çetin,

Çetin, 'Tasarruf tedbirleriyle dev hizmetler yapıyoruz'

Çukurova Belediyesi’nin toplu açilis ve temel atma töreni Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun katilimi ile yapildi. 530 kisilik Atatürk Ögrenci Evlerinde yapilan törende konusan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, belediye olarak ekonomik sikintilari bahane etmediklerini ve tasarruf tedbirleriyle dev hizmetleri hayata geçirdiklerini anlatti.

 

TÜM BASKANLARA ÇAGRIDA BULUNDU

Baskan Soner Çetin, “Burada açilisini yaptigimiz Atatürk Ögrenci Yurdu 5 yildizli otel konforunda. Ögrenciler yurdumuzda kendilerini evlerinde hissedecekler. Türkiye’nin her yerinden gelecek olan bizim çocuklarimiz. Gazi Mustafa Kemal’in ülkemizi emanet etigini gençlerimizi biz de emin ellere teslim etmek zorundayiz. Gençlerimizi kesinlikle tarikatlarin cemaatlerin eline teslim etmeyecegiz. Adana’da yaklasik 48 bin ögrenci egitim görüyor, bunlarin çogunlugu da Adana disindan geliyor. Ama Adana’da 2 bin 900 yurt kapasitesi var. Buna simdi 530 daha ilave ediyoruz ama yeterli degil. Tüm belediye baskani arkadaslarima rica ediyorum; çagdas laik egitimin verilecegi yurtlar yapmamiz lazim” dedi.

 

SOSYAL BELEDIYECILIKTE ÖNCÜ

Olagan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yerine getirmeye çalisirken sosyal belediyecilige de önem verdiklerini kaydeden Baskan Soner Çetin, Gida Bankasi ile her ay 5 bin aileye yardim yaptiklarini, Hayir Çarsisi ile de hayirseverlerle ihtiyaç sahiplerini bulusturduklarini söyledi. Baskan Soner Çetin söyle devam etti:

“Bu ekonomik krizde böylesi devasa projeleri hayata geçiriyoruz. Bunu tasarruf tedbirleri ile gerçeklestiriyoruz. Ben 6 buçuk yildir makam araci kullanmiyorum. Kendi özel aracimizi makam araci olarak kullaniyorum ve benzinini de cebimden karsiliyorum. Bu kriz ortaminda 19 yeni araç aldik. Ikinci dönemimizde isler tikir tikir isliyor, ne zaman ne yapacagimiz belli. Ikinci dönemde 1 buçuk yilda 3’üncü büyük etkinligi yapiyoruz. 6 buçuk yilda 6’nci toplu açilisi gerçeklestiriyoruz.”

 

25 YILLIK SORUNU ÇÖZDÜK

Baskan Soner Çetin, Adana’nin 25 yillik imar sorununu çözdüklerini de belirterek, 16 bin hak sahibine tapularini dagittiklarini, Kabasakal-Sambayadi bölgesinde 250 bin kisinin yasayacagi çagdas bir sehir kurulacagini ifade etti. Baskan Soner Çetin konusmasinin sonunda açilisa katildigi için CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na tesekkür etti.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı