Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

CEYHAN’DA GÖRÜLMEMİŞ CUMHURİYET COŞKUSU

CEYHAN’DA GÖRÜLMEMİŞ CUMHURİYET COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ceyhan’da coşkuyla kutlandı. Ceyhan Belediyesi’nin düzenlediği konser etkinliğinde vatandaşlar doyasıya eğlendi.

CEYHAN’DA GÖRÜLMEMIS CUMHURIYET COSKUSU
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Ceyhan’da coskuyla kutlandi. Ceyhan Belediyesi’nin düzenledigi konser etkinliginde  vatandaslar doyasiya eglendi. 
 
Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, CHP Ceyhan Ilçe Baskani Fikret Cirit ile partililerin yani sira vatandaslarin büyük ilgi gösterdigi konvoy etkinligi yapildi. Ilçe merkezinde marslar esliginde gezen Baskan Erdem, cadde ve sokaklardaki vatandaslarin yani sira evlerin balkonundan el sallayan hemsehrilerini selamladi. Konvoy programi sehir turunun ardindan konser alaninda son buldu.
 
Namik Kemal Mahallesi, konser alaninda Orhan Ölmez konseri ile etkinlikler devam etti. Vatandaslarin yogun katilim gösterdigi konserde sanatçi Orhan Ölmez performansi ve bir birinden güzel sarkilarla davetlileri costurdu.
 
'Cumhuriyetimizin dün oldugu gibi bugün de, yilmaz bekçileriyiz'
 
Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, Cumhuriyet coskusuna eslik eden katilimcilara tesekkür ederek, “Bugün ülkemizin dört bir yaninda Cumhuriyeti’mizin kurulusunun 98. Yildönümünü kutlamanin gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Türk Milletinin bu en büyük bayraminda yasadigimiz coskuyu bizimle paylastiginiz ve bizlerle birlikte oldugunuz için hepinize tesekkür ediyor, en içten sevgi ve saygilarimla selamliyorum” dedi.
 

 

Erdem, “19 Mayis 1919’da Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisiyla baslayan ve tüm yurda dalga dalga yayilan bagimsizlik mücadelemizin ortaya koydugu en büyük eser, Türk ulusunun yaradilisina ve yasamina en uygun yönetim sekli olan Cumhuriyet’tir.  “Ya Istiklal Ya Ölüm” diyerek, kayitsiz ve sartsiz, bagimsiz bir Türk Devleti kurmak amaciyla çikilan bu yolda, kahraman Mehmetçigimizin yaninda kundaktaki çocuguyla cepheden cepheye kosan elleri nasirlasmis, yüregi tunçlasmis analarimizin emegi büyüktür.  Büyük Önder Atatürk’ün de dedigi gibi, 'Dünyada hiçbir milletin kadini, 'Ben Anadolu kadinindan fazla çalistim. Milletimi kurtulusa ve zafere götürmekte Anadolu kadini kadar emek verdim' diyemez!' 
Anadolu Kadinlari olarak bizler, her Türkiye Cumhuriyeti evladi gibi büyük zorluklarla kazanilan Cumhuriyetimizin dün oldugu gibi bugün de, yilmaz bekçileriyiz, emanetimize sahip çikiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslarini, vatanimizin bagimsizligi, birlik ve bütünlügü için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi, her seylerini ortaya koyan gazilerimizi derin minnet duygularimizla aniyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun” ifadelerini kullandi.


  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı