Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI BOYDAK MI? OLACAK

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI BOYDAK MI? OLACAK

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI BOYDAK MI? OLACAK

CEYHAN BELEDIYE BASKANI BOYDAK MI? OLACAK

 Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’li Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’in Üniversitede

Gençlik döneminde karistigi bir olaydan dolayi  20 ay kesinlesmis hapis cezasinin bulunmasi nedeniyle toplanan YSK, konuyu gündemine aldi. YSK, seçilmeye engel sabika kaydinin bulunmasi nedeniyle Aydar’in mazbatasinin iptaline karar verdi Ancak bu karadan sonra YSK ikiye bölündü.

 

Baskan Aydar’in görevden el çektirilmesinin ardinda Türkiye’de tepkiler çig gibi büyürken  Adana’da YSK’da bir görevli memur’un iddiasi kafalarda soru isareti birakti.

 

Gazetemize özel açiklamada bulunan YSK görevlisi Memur’un iddiasina göre Ceyhan’in serbest bölge olmasindan dolayi AKP’nin Kadir Aydar ile ilgili arastirmalarina aylar önce basladigini ileri sürdü. Kadir Aydar’in kisa zamanda büyük isler yapmasindan dolayi  birilerini rahatsiz ettigini öne  süren memur,Kadir Aydar’a övgüler yagdirirken  YSK Kozanda Belediye Baskani Seçilen Nihat  Atli’nin 5393 Sayili Yasanin 45. maddesi geregince alindigini Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’in yerine bu madden gidecegini iddia etti.

Mazbatasi iptal olan bir baskaninin yerine ise en fazla oy alan siyasi partinin adayinin baskan olacagini söyledi.Cumhur ittifakinin adayi Ali Alper Boydak’in baskanliga getirilecegi iddia edildi.

Öte yandan ise Ceyhan Belediyesinin Meclis üyelerinin arasindan seçilecegini hatirlatmamiz üzerine Ceyhan Serbest Bölge her sey kilifina uydurulmus yanitini verdi.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu