Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

CEYHAN BELEDİYESİNDEN ASILSIZ PAYLAŞIMIN YAPAN O MÜTEAHHİTE CEVAP GEÇİKMEDİ

CEYHAN BELEDİYESİNDEN  ASILSIZ PAYLAŞIMIN YAPAN O  MÜTEAHHİTE CEVAP GEÇİKMEDİ

CEYHAN BELEDİYESİ ASILSIZ PAYLAŞIMIN YAPAN O MÜTEAHHİTE CEVAP GEÇİKMEDİ

CEYHAN BELEDIYESI ASILSIZ PAYLASIMIN YAPAN O  MÜTEAHHITE CEVAP GEÇIKMEDI

Geçtigimiz günlerde basinda ve sosyal medyada yer alan Serkan Akitici'nin insaatinin hukuksuz bir sekilde durduruldugu ve mühürlendigi haberi ile ilgili Ceyhan Belediyesinden yalanma geldi.

 

 

Ceyhan Belediyesi Basin Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada Geçtigimiz günlerde basinda ve sosyal medyada yer alan Serkan Akitici'nin insaatinin hukuksuz bir sekilde durduruldugu ve mühürlendigi haberi kesinlikle asilsiz oldugu ifade edilirken.

Haberde adi geçen müteahhit ve insaat ile ilgili olarak; imar durumu ve ruhsatinin 3194 sayili Imar Kanunu'na aykiri oldugu tespit edildiginden belediyemizce tutanak ve mühürleme islemi yapilmistir.Müteahhite ve izni veren, dönemin Imar Müdürü Isa Makal'in olayda sorumlu oldugu anlasilmis ve dava açilmistir. Ayrica Imar Müdürü Isa Makal'in görevini kötüye kullandigi anlasilmis ve Kaymakamlik izni ile sorusturma açilmistir. Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü tarafindan görevlendirilen bilirkisilerce, bilirkisi raporunda Isa Makal'in suçlu oldugu tespit edilmistir.

 

Müteahhit Serkan Akitici bu davalar devam ederken belediyemize kres yaptirmak için dilekçe ile basvurmustur. Belediyemiz müteahhitin talebini meclis onayina sunmus ve mecliste onaylanmistir. Ilgili kresin yapimina baslayan müteahhit, kres yapimiyla usulsüz olan insaatinin devam edecegini umuyor olmali ki kres yapim esnasinda usulsüz olan insaatina devam ettigi tespit edilmistir. Müteahhitin usulsüz olan insaatina devam etmek için kres yapmak istedigi anlasilmistir. Insaatin mühürlü olmasina ragmen mühür fekki yaparak çalismalarina devam eden müteahhit Akitici hakkinda yasal islemler baslatilmistir. Bunun üzerine müteahhit kres yapimini yarim birakmistir. Ancak hiçbir islemin belediyemizce yarim birakilmadigi gibi bu kresin de belediyemizce tamamlanarak bitirileceginin bilinmesini isteriz.

Belediyemiz tarafindan müteahhite açilan dava nedeniyle müteahhitin böyle bir yalan habere giristigi kamuoyunca da anlasilmaktadir. Ayrica bu kisi hakkinda belediyemize attigi iftiradan dolayi suç duyurusunda bulunacagimizi ve konunun takipçisi olacagimizin tüm kamuoyunca bilinmesini isteriz.

 

Ceyhan Belediyesi'nde göreve geldigimiz 2019 yerel seçimlerinden bugüne kadar gerek imar düzenlemesinde gerekse insaat ruhsatlarinda hiçbir müteahhite ve sahisa ayrimcilik yapilmamistir. Hukuksuz ve imara aykiri yapilan tüm insaatlarin denetlemeleri yapilarak tarafsiz sekilde incelenmis, imara aykiri yer ve yapilar durdurularak mühürlenmistir.

 

Hem kamu yararini hem de vatandaslarimizin haklarini korumak bizim görevimizdir. O nedenle imar mevzuatina aykiri hangi yapi olursa olsun kesinlikle insaati durdurulacak ve sorumlulari hakkina gerekli yasal islemler baslatilacaktir.

 

Biz Ceyhan Belediyesi olarak Imar yolsuzluguna, kaçak ve ruhsatsiz yapilara, rant saglayan imar düzenlemelerine, isini yarim yapip vatandasi magdur edenlere karsi isimizi yapmaya devam ederek Ceyhanlinin hakkini savunmaktan asla vazgeçmeyecegiz. Açilamasinda bulunuldu.

 

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli