CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’la birlikte  geçtigimiz günlerde 1000 dönüm ormanlik alani yanginda kül olan Kizildere Mahallesini ziyaret etti. Vatandaslara geçmis olsun dileklerini ileten ve üzüntülerini dile getiren Bulut, yaralarin sarilmasi için elinden geleni yapacagini söyledi.

 

BULUT’TAN KIZILDERE’YE MÜJDE

TBMM Genel Kurulu’nda yaptigi konusmada yangin dolayisiyla Çevre ve Sehircilik Bakanligi yetkililerini göreve çagirdigini kaydeden Bulut, zarar gören alanin yeniden agaçlandirilmasi için Orman Bölge Müdürü Ismet Erol ile telefon görüsmesi yapti. Bulut, görüsme sonrasi Ceyhan Belediyesi, Orman Müdürlügü ve mahalle sakinlerinin isbirligi içinde yanan alanin yeniden agaçlandirilacagini kaydetti.


20 YILLIK EMEK KÜL OLDU

CHP’li Bulut, “Yanan sadece agaçlar degildi. Çam agaçlarini, harnup agaçlarini, zeytin agaçlarini hemserilerimiz 20 yil önce kendi elleriyle dikti. Emek verdi, sabirla büyümelerini bekledi. Ve bir kivilcim sonucu hepsi kül oldu. Hemserilerimiz de biz de üzgünüz. Ceyhan’in akcigerlerine ates düstü” dedi.

TAKIPÇISI OLACAGIZ

1000 dönümlük alanin yeniden agaçlandirilmasina katkida bulunacak Ceyhan Belediye’sine ve Orman Bölge Müdürlügü’ne, yangini söndürmek için üstün bir gayretle 10 saat mücadele veren Adana Büyüksehir Belediyesi ve Orman Isletme Müdürlügü’ne bagli ekiplere tesekkür eden CHP’li Bulut,  “Biz de konunun takipçisi olacagiz. Yaz aylarinda özellikle orman yangini çok sik yasaniyor. Umarim bu son olur. Tekrar geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandi.