Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP' KUMPASIN PEŞİNE DÜŞTÜ

CHP

Ceyhan'da ifade veren bazı kişiler serbest bırakıldı

Ceyhan'da ifade veren bazi kisiler serbest birakildi

 

CHP Adana Il Baskani Mehmet Çelebi, CHP Adana milletvekilleri, il yöneticileri ve parti avukatlari ile birlikte bugün CHP Ceyhan Ilçe Baskanliginda Ilçe Baskani Fikret Cirit'in ev sahibi  yaptiklari toplantida, Ceyhan Belediyesi ve mazbatasi YSK tarafindan iptal edilen seçilmis Belediye Baskani Kadir Aydar’a yönelik sürdürülen sorusturmayi hukuki ve siyasi açidan degerlendirdi.

Toplanti sonrasinda yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

KAMUOYUNUN BILGISINE

Ceyhanlilarin 25 yilda almadigi hizmeti 1.5 yillik süreçte hayata geçiren Ceyhan Belediyemize ve mazbatasi YSK tarafindan iptal edilen seçilmis Belediye Baskanimiz Kadir Aydar’a yönelik sorusturmayla asagidaki hususlari kamuoyunun bilgisine sunariz.

1-Sözkonusu sorusturma dosyasiyla ilgili GIZLILIK KARARI bulunmaktadir.  Gizlilik karari nedeniyle dosyanin içerigi, iddiaya konu belgeler ve varsa delillere ulasma konusunda Il Örgütümüz ve parti avukatlarimiz konuyu yakindan takip etmektedir.

2-Sorusturma kapsaminda gözaltinda bulunanlarin ifadeleri alinmaya baslanmis, ifadesi alinanlardan bazilari serbest birakilmistir. Hukuki süreç anlaminda ifadelerin yarina kadar tamamlanmasi beklenmektedir.

3-  Genel Merkezimiz, Il Örgütümüz, milletvekillerimiz ve parti avukatlarimiz bu süreci sükunetle ve yakindan takip etmektedir.  Ancak “SORUSTURMANIN GIZLILIGI” ilkesi geregince;  adli makamlari etki aklinda birakmamak, süphelilerin korunmasi gereken haklarina zarar vermemek için, kisisel ve dosyanin içerigine dair detayli bir açiklama yapilmamistir. Konuyla ilgili gerekli ve detayli açiklama hukuki süreç içerisinde ifadeler tamamlandiktan sonra Il Baskanligimiz tarafindan yapilacaktir.  

4- Dosyada gizlilik karari olmasina karsin, konunun kamuoyuna yansitilis biçiminden, SIYASI BIR SORUSTURMA oldugu görülmektedir.

 5- Ancak bilinmelidir ki, ortada havuz medyasinin yansittigi gibi bir durum söz konusu degildir.

6-Havuz medyasi, gizli yürütülen bir sorusturmayla ilgili yanlis ve yanli haber yaymak suretiyle; “SORUSTURMANIN GIZLILIGINI IHLAL” ile “sorusturma ve kovusturmada görüntü yayinlamak suretiyle “MASUMIYET KARINESINI IHLAL” suçlarini islemektedir.

7- Her zaman oldugu gibi bugün de hukukun üstünlügüne ve gerçeklerin eninde sonunda ortaya çikacagina olan inancimizi koruyor, gerçeklerin ortaya çikmasi için her türlü çabayi da titizlikle sürdürüyoruz. Kamuoyunun bilgilerine saygiyla sunariz.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı