Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

'Çiftçinin borçları ertelensin'

'Çiftçinin borçları ertelensin'

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, son yillardaki en yüksek yagis miktarini alan Adana’da yasanan magduriyet sonrasi, devletin yaralari sarmasini istedi.

TBMM Baskanligina, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in yanitlamasi istemiyle yazili soru önergesi veren Bulut,  Adana’nin 4 merkez ilçesi Çukurova, Seyhan, Yüregir ve Sariçam’da metrekareye yaklasik 250 kilogram yagmurun düstügünü,  cadde ve sokaklarin göle döndügünü, araçlar su içinde kaldigini, bazi ev ve is yerlerinin bodrum katlarini su bastigini kaydetti.

VATANDAS VE ÜRETICI MAGDUR OLDU

Evlerinde mahsur kalanlarin, botlarla kurtarildigini kaydeden Bulut, yogun yagis ve olumsuz hava kosullari nedeniyle egitime ara verilirken, siddetli yagmur nedeniyle binlerce dönüm tarim arazisininde sular altinda kaldigini bildirdi.  Adana’da narenciye bahçeleri, sogan ve bugday tarlalarinin büyük hasar gördügünü söyleyen Bulut,  çiftçilerin yogun yagis nedeniyle tarlalarina giremedigini, hasarin boyutlarinin henüz bilinmedigini kaydetti.

DEVLET YARDIM ELINI UZATMALI

Bulut, “Son yillarda mazot, gübre, ilaç, tohumluk, makine gibi tarim girdilerinin fiyatlarindaki büyük artis nedeniyle zor durumda olan, borçlarini dahi ödeyemeyen üretici, yagmur nedeniyle bir kez daha perisan olmustur. Zorluk içerisinde üretmeye çalisan çiftçilerimizin sikintilari bir kat daha artmistir. Magdur olan vatandaslarimizin ve üreticilerimizin magduriyetlerinin giderilmesi konusunda geregi yapilmalidir. Devlet bir an önce magdur vatandaslarimiza ve üreticimize yardim elini uzatmalidir” dedi.

VATANDASIN MAGDURIYETI GIDERILECEK MI?

CHP’li Bulut, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in yanitlamasi istemiyle su sorulari yöneltti:

-Saganak yagis sonrasi  zarar tespit çalismasi yapilmis midir?

-Kaç vatandas ve üretici su baskini nedeniyle magdur olmustur?

-Yagis nedeniyle zarar gören vatandaslarin, ekili-dikili alanlari su altinda kalan üreticilerin zararlari karsilanacak midir?

BORÇLAR ERTELENECEK MI?

-Magdur olan çiftçilerimizin borçlarinin ertelenmesi yönünde iktidarinizin bir çalismasi var midir/ olacak midir?

-Sel felaketinin ardindan bölgenin 'Dogal Afet Bölgesi' ilan edilmesine yönelik bir çalisma var midir?

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı