Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

COSB DE İLK ARSA TAHSİSİ EKTON'A,

COSB DE İLK ARSA TAHSİSİ EKTON

COSB İLK YATIRIMLAR 2020 DE BAŞLIYOR...

COSB DE ILK ARSA TAHSISLERI YAPILDI,

COSB ILK YATIRIMLAR 2020 DE BASLIYOR...

Ceyhan'a Organize sanayi Kururlulmasi yönünde çok mücadele eden Sarimazi eski Belediye Baskani Ekton Yönetim Kurulu Baskani Erol Kahraman COSB'de ilk Arsa Tahsislerinden birisine de talip oldu.

Ceyhan'in gelismesi ve istihdamin artmasi yönünde gayret gösteren Kahraman'in bu tutumu Ceyhan halki tarafindan takdirle karsilandi.

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde ilk arsa tahsisleri için   Ceyhan Kaymakami ve OSB Yönetim Kurulu Baskani Dr. Bayram Yilmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin huzurunda gerçeklesen bu anlamli günde -Cansa Tarim Makineleri Imalat Pazarlama ve Tic. San. Ltd. Sti., -Samet Hazir Beton Insaat Madencilik Lojistik Ltd. Sti., -Ekton Insaat Müteahhitlik Lojistik Sanayi ve Ticaret A.S. ve -Özaydin Insaat Turizm Nakliye Zirai Ilaç Gübre Akaryakit Tarim Ürünleri Motorlu Tasit ve Tarim Aletleri Alim Satim Komisyonculugu Sanayi ve Ticaret Ltd. Sti.’ ye arsa tahsisleri gerçeklestirildi ve sözlesmeleri imzalandi.

Ceyhan Ilçesinin  denize ve limanlara yakin bölgesinde yer alan, 02.08.2016 tarihinde 318 sicil no ile tescil edilmis olan Ceyhan Karma Organize Sanayi Bölgesinde büyüklükleri 5.000,00 m2 ile 41.500,00 m2 arasinda degisen 56 adet sanayi parseli bulunmakta olup ihtiyaca göre birden fazla arsa tahsis yapilabilmektedir.

Ceyhan Ilçemiz Sarimazi Mahallesi sinirlari içerisinde bulunan ve geçtigimiz aylarda yol ve altyapi çalismalarina baslanan Ceyhan OSB’nin 1.etap alani 1.210.166,00 m2 olarak tescil edilmis olup yatirimcilardan gelen yogun talebi karsilamak için 444.000 m2’lik 2.etap genisleme alani belirlenmis ve tescil çalismalarina baslanmistir.

Mütesebbis Heyet Baskanligini Adana Valimiz Sayin Mahmut Demirtas’in, Yönetim Kurulu Baskanligini da Ceyhan Kaymakami Dr.Bayram Yilmaz’in yaptigi Ceyhan OSB; güneyinde Yumurtalik Serbest Bölgesine, batisinda Ceyhan Enerji Ihtisas Endüstri Bölgesine, dogusunda Erzin OSB’ye sinir olup; *Denize uzakligi 1,3 km’dir. *Bölgede 4 adet liman ve 2 adet iskele bulunmaktadir. *Bitisiginde Irak Petrolleri Terminali BOTAS ve BTC - Azerbaycan Petrolleri Terminali BIL, ISKEN, SANKO gibi makro ölçekli yatirimlar bulunmakta ve bu isletmelerin limanlari yer almaktadir. *Güney sinirindan otoban baglanti yolu geçmektedir. *OSB bitisiginden geçecek sekilde, TCDD tarafindan demiryolu baglantisi planlamasi yapilmistir.

Ceyhan OSB Bölge Müdürü Beyna GÜRLER; Su, elektrik, telekomünikasyon, dogalgaz gibi tüm altyapi basvuru ve onay islemleri tamamlanmis olan Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde, COSB Mütesebbis Heyetince alinan karar ile arsa m2 birim fiyati arsa ve temel altyapi giderleri bedeli olarak, 1 (bir) yil süreyle 150,00 (Yüzelli) TL olarak belirlenmistir, dedi.

Ceyhan Kaymakami ve OSB Yönetim Kurulu Baskani Dr. Bayram Yilmaz; 4562 Sayili Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun Karma OSB'lerde müsaade ettigi yatirimlari gerçeklestirmek isteyen yatirimcilara 1/4’ü pesin, kalani 6’sar arayla 3 esit taksitle arsa tahsisi yapacagiz. Bölgemize yatirim yapmayi planlayan tüm yatirimcilarin tesvik ve desteklerden faydalanarak en rahat sekilde yatirim gerçeklestirmesi konusunda elimizden geleni yapacagiz. En önemli arzumuz bölgemizde ülke ekonomimize en üst seviyede katki saglayan yeni yatirimlar ve buna bagli yeni istihdamlar görmektir, dedi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli