Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Çukurova’da havuzlar yaza hazırlanıyor!

Çukurova’da havuzlar yaza hazırlanıyor!

HAVUZLAR TEMİZLENİYOR

HAVUZLAR TEMIZLENIYOR

Çukurova’da havuzlar temizleniyor, yenileniyor, çocuklara neseli vakitler geçirmesi için hazirlaniyor. Egitim ögretim yilinin son aylarina girilip, tatil sezonunun yaklasmasiyla harekete geçen Çukurova Belediyesi, bu yil yüzme havuzlarinda sezonu açmadan önce temizlik ve yenileme seferberligi baslatti. Her yaz binlerce çocugun ücretsiz olarak faydalandigi Çukurova Belediyesi’nin 3 ayri havuzunda, çocuklarin daha saglikli ve eglenceli saatler yasamasinin amaçlandigi ummali bir çalisma sürdürülüyor. Ayrica bu yil, pandemi nedeniyle ara verilen haftasonu yetiskin günleri de havuz sezonuyla tekrar baslatilmasi planlaniyor.

 

Yaz dönemlerinin vaz geçilmez eglencesi olan, ayrica yüzme egitimlerini de almak isteyen çocuklarin büyük ilgi gösterdigi, Çukurova Belediyesi’nin tam olimpik ve yari olimpik olarak hizmet veren 3 ayri havuzunda bugünlerde hareketli günler yasaniyor. Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin’in saglik ve hijyen açisindan büyük önem gösterdigi, çocuklarin sorunsuz bir sekilde ücretsiz olarak faydalanmasini sagladigi havuzlarda, bakim ve yenileme çalismalarinin yani sira, özel solüsyonlarla temizlik seferberligi baslatildi… Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli olan havuzlarda, boru ve kazan dairelerinin yenilenmesi, yüzme alanlarinin bakimi ve onarim çalismalari, çocuklarin saglikli bir sekilde güzel vakit geçirmeleri için hijyen tabanli antibakteriyel ilaçlarla temizleniyor.

Çukurova Belediyesi’nin yüzme havuzlari için simdiden ailelerin kayit için gelmeye basladigini anlatan, Hayalpark Kapali Spor Tesisi ve havuzlardan sorumlu Senay Ceyhan, 7-15 yas arasi çocuklarin faydalanacagi yaz kampi kayitlarinin 5 Haziran'da baslayacagini, 13-15 Haziran’da ilk kulaçlarin atilacagi temel yüzme egitimi ve havuz etkinliklerinin gerçeklesecegini söyledi. Yenileme ve bakim çalismalari hakkinda bilgi veren Senay Ceyhan, yaz sezonuna son derece iyi bir sekilde hazirlandiklarini anlatarak, bakim, yenileme ve temizlik açisindan hummali bir çalisma sergilediklerini söyledi. Ayrica bu yil pandemi nedeniyle geçen yil ara verilen yetiskin günü uygulamasina tekrar baslayacaklarinin müjdesini veren Senay Ceyhan, cumartesi günleri iki seans olarak anne ve babalari, gençleri tüm Çukurovalilari havuzlara davet etti.  Il saglik Müdürlügü ve hifzissihha ekiplerince her hafta düzenli olarak denetlenen ve havuz suyu kontrolleri ile klor testlerinden basariyla çikan Çukurova Belediyesi’nin havuzlari, saglik ve temizlik uygulamalari konusunda takdir topluyor.   

 

BASKAN SONER ÇETIN, “YÜZME BILMEYEN KALMASIN”

Her firsatta “çocuklar gelecegimizdir” diyen Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin, su oyunlari parklari ve havuzlarla Adana’nin sicak günlerine hem saglik hem de serinlik vermeye çalistiklarini söyleyerek, yaz tatiline gidemeyen, imkanlari nedeniyle kentimizde kalan aileler ve çocuklarina yaz tatilini yasatmaya çalistiklarini belirtti. Baskan Soner Çetin özellikle bu havuzlarda sadece eglence degil, yüzme bilmeyen çocuklarimiza da uzman egitmenlerce temel yüzme egitimlerinin verildigini açikladi. Sloganlarinin “Yüzme Bilmeyen Kalmasin” oldugunu anlatan Baskan Soner Çetin, ücretsiz olan etkinler için havuzlara ve Hayalpark Kapali Spor tesisine basvurabileceklerini, Park ve Bahçeler Müdürlügü’nü arayarak da bilgi alabileceklerini söyledi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı