Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Çukurova’da karnaval gibi kutlama!

Çukurova’da karnaval gibi kutlama!

Çukurovalı kadınlar hem eğlendi, hem sergi açtı, hem de el emeği göz nuru ürünlerini satarak, bu anlamlı günde büyük keyif yaşadı…

ÇUKUROVALILAR 8 MART’I SERGI AÇARAK ANDILAR

Çukurovali kadinlar hem eglendi, hem sergi açti, hem de el emegi göz nuru ürünlerini satarak, bu anlamli günde büyük keyif yasadi…

Çukurova Belediyesi’nin 5 Mart tarihinden bu yana, çesitli etkinliklerle andigi 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü coskusu, Toros Mahallesi’ndeki  Adana Lezzetleri Çarsisi’nda da yüksek katilimla devam etti. Belediyenin Meslek kurslarinda egitim alan kursiyerlerin ürünlerinin sergilendigi ve kadinlardan olusan halk oyunlari ekibinin muhtesem gösterileriyle coskulu bir gün yasayan Çukurovali kadinlara baskan Soner Çetin karanfil dagitti.

Etkinlikte kursiyerler tarafindan açilan tüm stantlari tek tek gezen Baskan Soner Çetin’e Çukurovali kadinlar büyük ilgi gösterdi. Günün erken saatlerinden itibaren Lezzetler Çarsisi’nda toplanan ve anlamli gün için, meslek kurslarinda yaptiklari ürünleri hem sergileyen, hem de bunlari satarak aile bütçelerine katki koyan Çukurova Belediyesinin Meslek kurslarinda egitim alan kadin kursiyerler, oldukça keyifli anlar yasadi. Yine kursiyerlerden olusan kadin halk oyunlari ekibinin gösterileriyle eglenen Çukurovali kadinlar, mini konserlerle sarkilar söyledi. Etkinlige katilan Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin’in, alanda bulunan tüm kadinlara tek tek karanfil dagittigi anlamli günde yaptigi kadin temali konusma ise uzun süre alkis topladi.

ÇETIN; “KADINLAR BIR GÜN DEGIL, 365 GÜN BAS TACIMIZ”

Tüm belediye projelerinin kadinlar merkezli oldugunu, Çukurova Belediyesi olarak kadin dostu belediye olmaktan büyük bir mutluluk duydugunu anlatan baskan Soner Çetin, “ Biz belediye olarak 5 Mart’tan itibaren çesitli etkinlik ve organizasyonlarla 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü’nü aniyoruz. Bu anlamli gün bir kutlama degildir, bu bir anmadir. Kadinlarimiz yilda bir gün degil, 365 gün basimizin tacidir. Sizleri her zaman basimizin taci yapmayi sürdürecegiz” diyerek, kadinlar konusunda pozitif ayrimi her zaman yaptiklarini söyledi. Adana Lezzetleri Çarsisi’ni dolduran yüzlerce kadina yaptigi konusmada kadinin kamuoyunda yeterince anlasilmasi için çalistiklarini söyleyerek, tüm belediye hizmetlerinde kadin odakli çalistiklarini anlatarak, kisa zamanda semt kreslerinin sayisini 9’a, kadin sohbet evlerine sayisini 6’ya çikartarak, kadinin sosyal yasamin içerisinde rahat etmelerini, keyifli zamanlar yasamalarini saglamaya çalistiklarini söyledi. Özellikle  Atatürk Kadin Yasam Köyü’nün tüm Çukurovali kadinlar için ayri bir öneme sahip oldugu vurgusunu yapan baskan Çetin, açilan hobi ve meslek kurslariyla, kadinlarimiz yeni meslekler, yeni yetenekler kazaniyor, ekonomik özgürlüklerine kavusuyor ve evlerinin geçimine katki sagladigini anlatti. Sergi alaninda toplanan ve sürekli alkislarla baskan Soner Çetin’e sevgi gösterisinde bulunan Çukurovali kadinlar hep bir agizdan, 8 Mart etkinlikleri için baskana tesekkür etti.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı