Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Cumhuriyet; özgürlük, demokrasi ve çağdaşlıktır…

Cumhuriyet; özgürlük, demokrasi ve çağdaşlıktır…

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, milleti ve silah arkadaşlarıyla birlikte, “imkansız” denilen zaferler kazanmış, toprakları işgal edilip yağmalanmış bir imparatorluğun küllerinden yeni bir ülke, g

Cumhuriyet; özgürlük, demokrasi ve çagdasliktir…

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, milleti ve silah arkadaslariyla birlikte, “imkansiz” denilen zaferler kazanmis, topraklari isgal edilip yagmalanmis bir imparatorlugun küllerinden yeni bir ülke, genç bir Cumhuriyet yesertmistir.

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, Türk Milleti’nin gelecegini aydinlatmis, halkimizin kendi kendini yönetmesinin temelini atmistir.

Savaslarin yikima ugrattigi bir milletin, Kurtulus Savasi ile dirilisini, isgale direnisini ve yeniden dogusunu tarihe altin harflerle yazdiran Mustafa Kemal Atatürk, kurdugu Cumhuriyetle de halkina özgürlügün, demokrasinin, çagdasligin yolunu açmistir.

Emperyalizme karsi verdigi savas ve kurdugu Cumhuriyet ile kendi halkinin gelecegini aydinlatan Mustafa Kemal Atatürk, yeryüzündeki mazlum milletlere de ilham kaynagi olmustur.

Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktir, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir” diyerek, Cumhuriyete ve milletine olan inancini ölümsüzlestirmistir.

Cumhuriyet sayesinde bugün halk çocuklari ülke yönetiminde pay sahibi olabiliyor, lider seçilebiliyor, vatandaslarimiz da memleketi kimin yönetecegine karar verebiliyor.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletine gösterdigi muasir medeniyetler seviyesine ulasmak için Cumhuriyetin kazanimlarini korumak ve gelistirmek zorundayiz.

Cumhuriyetin temel degerlerinden sapmadan, bilimin isiginda ilerlemek, ülkemizi daha çagdas ve her konuda güçlü hale getirecektir.

Ekim ayi milletimiz için ayni zamanda esitlik ekimi, kardeslik ekimi ve özgürlük ekimidir…

Bu vesileyle; bizlere bir vatan birakan ve onu Cumhuriyetle taçlandiran Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari, sehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum.

Milletimizin Cumhuriyet Bayrami kutlu olsun!

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı