Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

DEVLETİ GÖZ GÖRE GÖRE SOYUYORLAR GENEL MÜDÜR İSE SADECE BAKAKLIYOR

DEVLETİ GÖZ GÖRE GÖRE SOYUYORLAR GENEL MÜDÜR İSE SADECE BAKAKLIYOR

BU VURGUNA KİM DUR DİYECEK ? YOKSA DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ MUAMELESİ Mİ? OLACAK

Geçtiğimiz günlerde 'Kim Bu Karanınoğlu' başlığıyla Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğünde dönen usulsüzlükleri açıklayacağımızı ifade etmiştik.

İŞTE VURGUNUN ÖZETİ 

DSİ. 6. Bölge Müdürlüğü Makine İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğünce yapılan 85 araçlık araç kiralama ihalesi Mustafa Karanınoğlu'nun yetkilisi olduğu Karalar Müteahhitlik isimli şirkette kaldığı, kiralanan bu araçların akaryakıtının DSİ tarafından karşılandığı, bu araçların günlük yaptığı kilometre ile kullandığı akaryakıt arasında fahiş fark bulunduğu iddia edilmektedir.

Kiralık araçların DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Makine İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğünde her gün akaryakıt depolarının doldurulduğu, araçlar kilometre olarak kısa mesafelerde kullanılsa dahi kat ettiği kilometre bilgisinin kayıtlara fazla girilerek bir gün sonra deposunun yeniden doldurulduğu, araçlardaki akaryakıtın dışarıda Karalar Müteahhitlik şirketinin başka araçlarına ya da tankerine aktarıldığı, bu suretle DSİ'nin zarara uğratıldığı, bu usulsüzlüğün uzun süreden beri devam ettiği gelen bilgiler arasında.

 

Haber kaynağımızdan edindiğimiz bilgiye göre kiralık araç sayısının 85 olduğu göz önüne alındığında vurgunun boyutu milyonlarla ifade edildiği, bu şartlarda araç kiralama ihalesinde Karanınoğlu ile rekabete girebilecek hiç bir firma bulunmadığı, resmi ihale rakamına göre zarar edeceği düşünülse dahi anılan usulsüz yolla zararını telafi edebileceği ifade edilmektedir.

Öte yandan DSİ'nin kirasını ödediği, yakıtını da karşıladığı araçlardan birinin Mustafa Karanınoğlu tarafından kullanıldığı, bu durumun DSİ Makine İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğünce bilindiği ancak herhangi bir işlem yapılmadığı iddi edilmektedir. Bunun yanı sıra Mustafa Karanınoğlu'na DSİ 6. Bölge Makine İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğünde yer tahsis edildiği ve tahsis edilen yerin Karanınoğlu tarafından ofis olarak kullanıldığı da iddialar arasında.

En vahim iddia ise Karalar Müteahhitlik firmasının kiralık araçlarından birinin DSİ 6. Bölge Makine İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğü yetkililerinden biri adına çalıştığı, aracın kira bedelinin her ay düzenli olarak bu yetkiliye ödendiği yolunda.

Karalar Müteahhitlik firmasının DSİ 6. Bölge Makina İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğünde bu denli rahat bir şekilde usulsüzlükler yapması bu firmanın kim ya da kimler tarafından kollandığı sorusunu akıllara getirmektedir.

DEVAMI PAZARTESİ ÇUKUROVA FLASH HABER GAZETESİNDE BİZİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDİN



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı