Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

DS 6 Bölge Müdürlüğüne bağlı e sulama birliklerinde sular bir türlü durulmuyor

DS 6 Bölge Müdürlüğüne bağlı e sulama birliklerinde sular bir türlü  durulmuyor

Geçtiğimiz günlerde Sulama Birliklerinde yaşanan skandalları Kamuoyu ile paylaşan gazetemiz yine bu kurumlarda yaşanan olayları gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoruz.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı  sulama birliklerinde sular bir türlü  durulmuyor 

 

Geçtiğimiz günlerde Sulama Birliklerinde yaşanan skandalları Kamuoyu ile paylaşan gazetemiz yine bu kurumlarda yaşanan olayları gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz haftalar içerisinde Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı İbrahim Atar’a silahlı saldırı yapıldığı 

Özellikle Ceyhan Sağ Sahil ve  Seyhan Sol Sahil ve Seyhan Sağ Sahil Sulama Birliklerinde yaşanan yolsuzluk görevi kötüye kullanma, kurumu zarara uğratma, ihaleye fesat karıştırma  vs suç unsurlarını layıkıyla araştırıp suçlulara gereken cezanın verilmesi yerine ödül verir gibi birlik başkanlarının görevden uzaklaştırılıp yerine yeni başkanların atanması cihedine gidilip olayların küllendirildiği iddia edilen bu olaylarda  Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği eski başkanı Şafak Çetin hakkında Cumhur ittifakına yakın düşüncedeki tüm ve işlemlerde aleyhte davranışlar sergilediği muhalefet gibi davrandığı ve sonuçta görevden el çektirilerek yerine DSIde geçmişi olmayan İbrahim Atarin atandığı bilinmektedir. Sorunların çözüleceği umuduyla yapılan bu kan değişikliği daha ilk günden sol sahil birik çalışan tarafından makam odasının ateşe verilmesiyle sansasyonel bir sürecin başladığının habercisi olmuştur ne yazık ki. Ancak gelen gideni aratır misali yeni atanan ibrahim Atar’ın bu psikolojik baskıyla başladığı yeni görevinde basiretsiz bir yönetim sergilediği, zedelenen kurum otoriltesinin yeniden inşası yerine sadece günü kurtaracak eylemler sebebiyle personeller arasında huzursuzluk başladığı, çiftçilerle muhatap olmadığı, olmak zorunda olduklarını da azarlanarak gönderildiği, hizmetlerin aksamaya başladığı dilden dile dolaşarak kulağımıza kadar gelmiştir.

 Şafak Çetin döneminde iş yapan aynı firma ve şahısların İbrahim Atar döneminde aforoz edilmeleri kendisine ve Seyhan Sol Sahil Sulama Birliğine karşı öfke oluşturduğu yorumlanmaktadır. Seyhan Sağ Sahi Sulama Birliğinde şimdiye kadar atanan üçüncü başkan olan Cenkanıl Torun ve Sol Sahil Başkanı Ibrahim Atarin Cumhur İttifakı görüşüne ters bir siyasi ve dünya görüşü oldukları , bundan güç alan yandaşlar tarafından Çukurova tarımında aktif siyaset yapan Cumhur İttifak ortaklarından mevcut MHP milletvekili ve yeni dönem de 1. Sıra milletvekili adayı Muharrem Varlının Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği, mevcut AKP milletvekili ve yeni dönem 4. Sıra milletvekili adayı Abdullah Doğru'nun Seyhan Sağ Sahil Sulama Birliğinden kendilerine rant sağlamak üzere baskı oluşturdukları dedikodularının kasıt olarak yayıldığı duyumları  alınıyor Deprem sonrası harcama uygulamalarındaki inisiyatif kullanma yetkisini yanlış anlayan bir başkanı ve DSİ yetkilisinin İslahiye’ye akaryakıt göndermek üzere hangi petrolcüyle Karataş ta rakı balık sofrasında pazarlık yapıldığının detaylan gelecek Teşkilatın en başındaki Tarım Bakanı ile DSİ Genel Müdürünün de sahayı ve bölgeyi çok iyi tanıyıp analiz ettikleri göz önünde bulundurulursa buradan çağrımız Devlet Denetleme Kurumunun Emniyet Birimlerinin. Cumhuriyet Savcılıklarının sulama birliklerinde dönen dolaplan layıkıyla inceleyip kusuru olanlarla ilgili gereken işlemlerin derhal yapılması ülke menfaatine olacaktır. Tüm bu olanlar karşısında kafasını kuma gömen DSI yetkilileri ne yapmaktadırlar. 

Skandallarla dolu bu sulama Birliklerinin arkasında kimler var. Soygun ve talan uzmanı olarak bilinen  Müteahhidin   hedefi nedir. Mallarını ihale ile pazarlamaya çalışan eski milletvekili kim.

 

Sol Sulama Birliği Başkanı İbrahim Atar ile hangi  DSİ Yetkilisi arasında kirli ilişkiler var haberin devamı yarın Çukurovaflash. haberde



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı