Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MERCEK ALTINDA

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MERCEK ALTINDA

HABERİMİZ İÇİN DSİ ÜST BÜROKRATLARI MÜFETTİŞ GÖNDERİYOR.

 

DSI. 6. Bölge Müdürlügü Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügünce yapilan 85 araçlik araç kiralama ihalesini alan  Mustafa Karaninoglu'nun yetkilisi oldugu Karalar Müteahhitlik ve tasimacilik  isimli sirket Ile baglantisi oldugu iddia edilen Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürü Süleyman Akgül,DSI üst bürokratlar tarafindan mercek altina alindi.

Dün yapmis oldugumuz DSI 6. Bölge Müdürlügünde yasanan usulsüzlük ve yolsuzluklardan dolayi gazetemizi arayan üst bürokrat yetkilileri yapmis oldugumuz haber ve belgeleri isteyerek, konun takipçisi olacaklarini eger iddialarin dogru olmasi yönünde bu kisilerin yargi önünde hesap vereceklerini ilettiler.

Yaklasik 10 gündür DSI 6 Bölge Müdürlügüne bir müfettis görevlendirdiklerini ifade eden üst düzey bürokrat’la telefonda görüsme yapan Gazetemizin haber servisi geçmis zamanda ayni müdürler tarafinda da yine ihaleye fesat karistirdiklari ve devleti zarara ugrattiklari yönünde haberler yapildigini bu konu da DSI 6 Bölge Müdürünün sessiz kaldigina bir anlam veremediklerini ifade ederek, Simdiki mide bulandiran Devletin Parasini çar çur eden bu kisilerin usulsüzlüklerini görmezden gelen DSI 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta’nin neden sessiz kaldigi merak konusu olurken Acaba sayin Balta’yi da mi? Bu pis islerine ortak ettikleri akillara getiriyor.

 

Bu olayin üzerine korkusuzca giden Gazetemiz Pazartesi günü DSI 6 Bölgeye bagli Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügü ile ilgili tüm belge ve bilgileri Kamuoyu ile paylasarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Malinda gözü olan bu kisilerin gözünü çikartmakta  bizlerin bu Ülkeye Borcu olmustur.

Haberimizi dikkatte alan DSI Üst Düzey Bürokratlarinin bu konunun üzerine en kisa zamanda gidecegini ümit ediyoruz

DÜN NE YAZMISTIK

DEVLETI GÖZ GÖRE GÖRE SOYUYORLAR GENEL MÜDÜR ISE SADECE BAKAKLIYOR

BU VURGUNA KIM DUR DIYECEK ? YOKSA DEVLETIN MALI DENIZ YEMEYEN KERIZ MUAMELESI MI? OLACAK

 

Geçtigimiz günlerde 'Kim Bu Karaninoglu' basligiyla Devlet Su Isleri 6. Bölge Müdürlügünde dönen usulsüzlükleri açiklayacagimizi ifade etmistik.

ISTE VURGUNUN ÖZETI

 

DSI. 6. Bölge Müdürlügü Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügünce yapilan 85 araçlik araç kiralama ihalesi Mustafa Karaninoglu'nun yetkilisi oldugu Karalar Müteahhitlik isimli sirkette kaldigi, kiralanan bu araçlarin akaryakitinin DSI tarafindan karsilandigi, bu araçlarin günlük yaptigi kilometre ile kullandigi akaryakit arasinda fahis fark bulundugu iddia edilmektedir.

 

Kiralik araçlarin DSI 6. Bölge Müdürlügü Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügünde her gün akaryakit depolarinin dolduruldugu, araçlar kilometre olarak kisa mesafelerde kullanilsa dahi kat ettigi kilometre bilgisinin kayitlara fazla girilerek bir gün sonra deposunun yeniden dolduruldugu, araçlardaki akaryakitin disarida Karalar Müteahhitlik sirketinin baska araçlarina ya da tankerine aktarildigi, bu suretle DSI'nin zarara ugratildigi, bu usulsüzlügün uzun süreden beri devam ettigi gelen bilgiler arasinda.

 

 

 

 

Haber kaynagimizdan edindigimiz bilgiye göre kiralik araç sayisinin 85 oldugu göz önüne alindiginda vurgunun boyutu milyonlarla ifade edildigi, bu sartlarda araç kiralama ihalesinde Karaninoglu ile rekabete girebilecek hiç bir firma bulunmadigi, resmi ihale rakamina göre zarar edecegi düsünülse dahi anilan usulsüz yolla zararini telafi edebilecegi ifade edilmektedir.

 

Öte yandan DSI'nin kirasini ödedigi, yakitini da karsiladigi araçlardan birinin Mustafa Karaninoglu tarafindan kullanildigi, bu durumun DSI Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügünce bilindigi ancak herhangi bir islem yapilmadigi iddia edilmektedir. Bunun yani sira Mustafa Karaninoglu'na DSI 6. Bölge Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügünde yer tahsis edildigi ve tahsis edilen yerin Karaninoglu tarafindan ofis olarak kullanildigi da iddialar arasinda.

En vahim iddia ise Karalar Müteahhitlik firmasinin kiralik araçlarindan birinin DSI 6. Bölge Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügü yetkililerinden biri adina çalistigi, aracin kira bedelinin her ay düzenli olarak bu yetkiliye ödendigi yolunda.

Karalar Müteahhitlik firmasinin DSI 6. Bölge Makina Imalat ve Donatim Sube Müdürlügünde bu denli rahat bir sekilde usulsüzlükler yapmasi bu firmanin kim ya da kimler tarafindan kollandigi sorusunu akillara getirmektedir.

DEVAMI PAZARTESI ÇUKUROVA FLASH HABER GAZETESINDE BIZI TAKIP ETMEYE DEVAM EDIN



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu