Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

DSİ ADANA 6. BÖLGE 'YE BÖLGE MÜDÜRÜ DAYANMIYOR

DSİ ADANA 6. BÖLGE

28 Haziran 2022 yarihinde DSİ 7. (Samsun) Bölge Müdürlüğü görevini yürütmekte iken DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürü olarak atanan Ahmet Ersin Gökçe'de görevden alınıyor.

Gazete olarak Basın ahlak ve ilkerine dayalı Kurumda yapılan gerek yolsuzlukları gerekse usulsüz yapılan ihalelerin üzerine giderek, Kamuyonu belgelerle elimizden gelsiği kadar bilgilendirmye çalıştık. Her yaptığımız haberde Devletin ve kurumun müfettişleri gelerek rapor tuttu. Bazı müfettişler. iddialara göre kurumun adı lekelenmesin gerekçesiyle raporları olum yazdığı yedirilip içirilip gönderildiği idda edilmişti
28 Haziran 2022 tarihinde DSİ 7. (Samsun) Bölge Müdürlüğü görevini yürütmekte iken DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürü olarak atanan Ahmet Ersin Gökçe'de kurtlar sofrasındakilerle baş edemedi Adana'ki görevinden ayrılması için DSİ Genel Müdürlüğüne dilekçe verdiği bu ay içerinde ise görevinden alınacağı gelen haberler içinde.

SEYHAN SOL SAHİL SULAMA BİRLİĞİ RANT KAPISI MI?
Görevden alınan Seyhan Sol Sulama Birliği Başkanı İbrahim Atar'ın DSİ Adana 6. Bölge Müdür yardımcısı Bekir Pehlivan'ın hemşerisi olduğu gibi sınıf arkadaşıda olduğundan dolayı Sulama Birliğinde yapılan bütün usulüzlüklere sessiz kaldığı gelen şikayetleri ise sümen altı ettiği ileri sürülen ve  halkın büyük tepkisini üzerine çeken  DSİ 6. Bölge Müdür yardımcısı Bekir Pehlivanın yine sınıf arkadaşlarından olduğu iddia edilen ittifakına karşı siyaset yürüttüğü ileri sürülen Mustafa Gam gam ve eski şube müdürlerinden  Ali Andırınlıoğlu'nun  neden görevden  elçektirildiği açıklamamızı  isteyenler mi? bunu destekliyor. Geçmişle ilgili bilgileri paylaşırsak arkasında duran siyasi irade tabanının yüzüne nasıl bakacak merak konusu? Ali  Andırınlıoğlu  Sulama Birliğinin başına geçmesi için verilen kararların arkasında  olduğu iddia edilen Bekir Pehlivan,'ın arkadaşalarının sulama Birliğine göz dikmelerinin arkasındaki nedenler ise maddi durumları  kötü olduklarından dolayı mı? birlik başkanlığına getirilmek isteniyor ? Cumhur ittifakının zayıflaması ve oy kaybına neden olacak olan davranışlar sergileyen bu kişilerin arkasındaki Bekir Pehlivan'nın çıkarı nedir? Kamuoyu merak ediyor.

 

ATAR; GİDER AYAK GÖREVİNİ YİNE KÖTÜYE KULLANDI
Bir süre önce görevden alınan Seyhan Sol sahil Sulama Birliği Başkanı İbrahim Atar, gider ayak devleti zarara uğratmaya devam ediyor.
İddalara göre Raporlu iken görevden el çektirilmiş birlik Başkanı İbrahim Atar,Kış döneminde akaryakıt ihtiyacı olmamasına rağmen ihale yaparak  akaryakıt firmasına  ödenmesi için  1.5 Milyon liralık evrakı imzalayarak, ödemesinin yapılması için talimat verdiği ileri sürüldü.
Çiftiçileri gider ayak icraya veren Atar'ın verdiği icra dosyalarını  ise takibi için avukatın    akaryakıt istasyonu sahibinin  kardeşi olduğu ielri sürüldü.
Atar'ın bu cesareti Bölge Müdür yardımcısı hemşehrisi Bekir Pehlivan'dan aldığı ileri sürülerek, Kurumda müfettişelrin olduğu halde Kurumu gider ayak zarara uğratan Atar'ın yolsuzluklarına Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'nin ise sessiz kalmasının altındaki nedenler nelerdir Kamuyoyu merak ediyor.
GİZLİ KAPAKLİ İŞLERİN ARKASIDAKİ BÖLGE MÜDÜR MUAVİNİ KİM?
Adana'nın Karataş ilçesinde bulunan  yaklaşık 15 gün süren  Dalyan'da yeri olduğu iddia edilen ve   AK parti yönetiminde olduğu Bİlinen  D.Ş'ye ait  yerleri devletin iş makinalarını  Sulama Birliği ile koordinasyonu sağladığı ileri sürülen Bölge Müdür yardımcısı B.P'nin gizli kapaklı işler çevirdiği ileri sürüldü.

DSİ ADANA 6. BÖLGE REVİZE Mİ EDİLECEK
Her türlü entrikaların döndüğü Adana 6. Bölge Müdürlüğüne DSİ Genel Müdürlüğü tarafından revize edileceği gazetemize gelen bilgiler arasında
Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'nin  göreve geldiğinden buyana gücünün yetmediği  DSİ'ye hakim bir tarikat mensuplarının idare ettiği ileri sürülürken bölge müdür muavini Bekir Pehlivan'ın ise kızağa çekileceği iddia edildi.
 

MAKİNA İKMAL VE ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜ BARA ÇEVİRMİŞER
Geçtiğimiz gün çevre illereden gelen formenleri mesai içerinde alkol alıp  alem yapanlar Kurumu halkın gözünde itibarsızlaştırıp rezil ederek adeta  bu şube müdürlüğünde başı başluktan dolayı ring onun ağırına döndüğünü ileri sürülen bu yüz kızartıcı olaylar bir kenara Makina ikmal ve Onarım şube müdürlüğünde çalışan bazı kişilerin ise orada görevli bir mühendisin müteahhit abisinin inşaatında çalıştığı ileri sürüldü.
PEHLİVAN'IN ARKASINDA TARİKATÇILAR MI? VAR
DSİ'ye ait bazı kurumlarda iddialara göre Devlet zarara uğratıldığı  usulsüz harcamalardan dolayı 2020 yıllarında bilir kişi raporunda yer almışken hala DSİ'de adrese teslim ihaleler, Para babalarına özel hizmet gibi bir çok işlerin arkasında Bekir Pehlivan'ın olduğu ileri sürülürken DSİ'nin Genel müdürlük tarafından revize edilmesi gerekiyor. Bir tarikat mensubunun Pehlivan'ı orada görevde tutmasının amacının ise altında yatan nedenlerin Devlet tarafından araştırılması gerek?
devamı gelecek



Anahtar Kelimeler: ADANA . BÖLGE ' BÖLGE MÜDÜRÜ DAYANMIYOR
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı