Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Duası yüzünden sandalyeyle dövülen imam o anları anlattı

Duası yüzünden sandalyeyle dövülen imam o anları anlattı

Duasi yüzünden sandalyeyle darp edilen görme engelli 30 yillik imam Ekrem Yildiz, yasadiklarini anlatarak, 'Bizim duamiz her zaman vatanimiz ve milletimiz için olur.' dedi.

Mersin'de bir mahallede yaptigi dua nedeniyle camiye giderken 4 kisinin saldirisina ugrayan, yüzde 95 görme engelli 58 yasindaki imam Ekrem Yildiz, 'Bizim duamiz her zaman vatanimiz ve milletimiz için olur. Herkesi içine alan bir dua olur' dedi.

'O KÖYE ÇOK BÜYÜK HIZMETLER YAPTIM'

Yasadiklarini anlatirken duygulanan 30 yillik imam Ekrem Yildiz, 'Bu olaylarin evveli var. O köye çok büyük hizmetler yaptim. Yeri geldi agladim, yeri geldi güldüm orada. Orada çok büyük bir cami yaptik, önderlik yaptim. Çolugumla çocugumla omuzladik orayi' dedi.

 

 

 

 

ESKI MUHTARIN DEFINE HASTALIGI ARAMIZI AÇTI

Eski muhtarin define hastaligi oldugunu ifade eden Yildiz, 'Muhtarin aradigi, bulundugum binada bir 'kör yilan' resmi vardi. Kendisi de define ile ugrastigi için dedi ki, burada altin var. Hatta Kibris'tan, Istanbul'dan makine getirerek arastirma yaptirdi. Kimi kabir var dedi, kimi define. Geçmiste orada bir tane heykel bulunmustu. O heykelde bugün Adana'da müzede' diye konustu.

 

'SANDALYEYI YÜZÜME YAPISTIRDI'

Yildiz, yilan figürünü dilekçeyle kültür müdürlügüne bildirdigini, figür ve çevresini koruma altina aldirmasiyla eski muhtarla arasinin açildigini kaydetti. Baska bir ilçede görev yapmasina ragmen seçimlerden bir süre sonra daha önce 26 yil görev yaptigi Çukurkeslik Mahallesindeki yeni muhtarin yemek davetine katildigini ve Kur'an okuyup dua ettigini dile getiren Yildiz, ancak geçen Cumartesi günü 'Yaptigin duadan memnun musun' denilerek kendisiyle eski muhtarin taraftarlari arasinda tartisma çiktigini söyledi. Yildiz, o gün camiye geldigi esnada kendisine yapilan saldiriyi söyle anlatti: 'Bana 'Ekrem Hoca geçen yapmis oldugun duadan memnun musun' dediler, 'neden memnun olmayayim, çok güzel oldu, Allah kabul etsin' dedim. 'Erkekseniz gelin, bu köyde Kur'an okuyun, bir daha dua yapin da görelim' dedi. Bir Müslümanin soracak oldugu bir soru degil bu. Abi sende bir yemek çikart sana da okuruz dememe ragmen bu o kadar ileriye gitti ki. Bana saldirdilar. 'Bir daha söyler misin o sözü' dedikten sonra sandalyeyi yüzüme yapistirarak beni oraya düsürdüler. Ne oldugunu bende bilemedim. Besmele çekip oturdugumu hatirliyorum.'

HUKUKI ISLEMLERIN DEVAM ETTIGINI KAYDETTI

Yaptigi dua ile ilgili de konusan imam Yildiz, 'Bizim duamiz her zaman vatanimiz ve milletimiz için olur. 'Vatanimiz ve milletimizi gelecek herhangi bir tehlikeden FETÖ'den, DEAS'tan, PKK'dan muhafaza eyle yarabbi. Ordumuza güç kuvvet ver, karada, havada güçlü kil' diye dua ederiz. Bizim duamiz Allah rizasi için herkesi içine alan bir duadir' seklinde konustu. Aldigi darbelerden dolayi halen doktora gidip geldigini, sol gözü ve çevresinde agir tahribat olustugunu da aktaran Yildiz, hukuki islemlerin de devam ettigini kaydetti.



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli