Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

‘Dünya Uzay Haftası’ Yüreğir’de Dolu Dolu Kutlandı

‘Dünya Uzay Haftası’ Yüreğir’de Dolu Dolu Kutlandı

Yüreğir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 4 - 10 Ekim tarihleri arasında 80’den fazla ülkede kutlanan ‘Dünya Uzay Haftası’ kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

Ilk olarak 4 Ekim Pazartesi günü Yüregir ilçesine bagli Efendi Halil Ilkokulu ögrencilerine Ulubatli Hasan Kültürevi’nde uzay konferansi gerçeklestirildi. ‘Dünya Uzay Haftasi ve Gelecek’ konulu konferansta ögrencilere, gökyüzü, günes sistemi, uzay görevleri ve uzay çagi hakkinda sunumlar yapildi. Konferansin ardindan ögrenciler bahçede teleskopla gözlem deneyimi yasadi.

UZAYMER’I GEZDILER

5 Ekim Sali günü ise Tugrul Bey Ortaokulu ögrencileri, Yüregir Belediyesi organizasyonu ile Çukurova Üniversitesi UZAYMER’i gezdi. Süpernova kalintilari, gama isin patlamalari ve etkilesen çift yildizlar gibi olaylarin izlendigi ve bilimsel arastirmalarin yapildigi UZAYMER’i ziyaret eden çocuklara önce maketlerle uzay tarihi anlatildi. Ilk uzaya giden araçtan, ilk uzaya çikan canliya kadar birçok bilginin paylasilmasinin ardindan ögrenciler teleskopla gözlem yapti.

KONFERANS VE GÖZLEM

 

3 gün süren etkinliklerin sonuncusu Fatih Terim Kültürevi’nde gerçeklestirildi. Mehmet Adil Ikiz Imam Hatip ve Makimsan Ortaokulu’ndan ögrenciler düzenlenen konferansla hem uzay hakkinda daha çok bilgi sahibi oldu hem de teleskopla uzayin derinliklerini kesfetti. Etkinliklerde ögrenciler uzayi ilk defa bu kadar yakindan görmenin heyecanini ve mutlulugunu yasadilar.

ÇOCUKLAR IÇIN KEYIFLI BIR DENEYIM OLDU

Dünya Uzay Hastasi’ kapsaminda dolu dolu bir etkinlige ev sahipligi yaptiklarini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Çocuklarimiz farkli kültürevlerimizde düzenledigimiz sunum ve etkinliklerle oldukça keyifli bir deneyim yasadi. Ayrica UZAYMER’i ziyaret ettiler. Hem uzay hakkinda bilgi sahibi oldular hem de teleskoplarla uzayi inceleme firsati buldular. Emegi geçen herkesi kutluyorum” seklinde konustu.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu