Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Eşi tarafından 7 kez bıçaklanan kadın 1 aylık tedavisi sonucu hayata tutundu

Eşi tarafından 7 kez bıçaklanan kadın 1 aylık tedavisi sonucu hayata tutundu

1 çocuk annesi hemşire Dilek Güven (41), 9 sene önce halı sahada çalışan Hüseyin Güven (42) ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 2 çocuğu oldu. İddiaya göre, Hüseyin Güven, geçen yıl Dilek Güven'in ilk eşinden olan 13 yaşındaki kızın

1 çocuk annesi hemsire Dilek Güven (41), 9 sene önce hali sahada çalisan Hüseyin Güven (42) ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 2 çocugu oldu. Iddiaya göre, Hüseyin Güven, geçen yil Dilek Güven'in ilk esinden olan 13 yasindaki kizina yemege gelmedi diye biçak çekip tehditler savurdu.

Bunun üzerine Dilek Güven kizini alarak babasinin evine götürdü ancak 2 küçük çocugu daha oldugu için genç kadin evine tekrardan dönmek zorunda kaldi.

 

TEMASLI OLDUGU IÇIN EVE GELIP ODAYA GEÇTI

Çift, önceki evlilikten olan çocuk yüzünden sürekli kavga etmeye basladi. Bunun üzerine de Dilek Güven çocuklarini korumak adina esinden bosanmak istedi. 16 Mayis 2020 tarihinde ise Dilek Güven sabah nöbetten geldikten sonra korona virüs hastasina temas ettigi için çocuklarinin yanina geçmeden odasina gitti.

KOMSULARININ ARABASIYLA HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Gün içinde esiyle tartisan kadin yine bosanmak istedigini söyledi. Bunun üzerine sinirlenen Hüseyin Güven, mutfaktan aldigi biçakla karisini çocuklarinin gözü önünde 7 kere biçakladi. Biçaklarken de genç kadina 'Sen topraga, ben cezaevine girecegim. Sevdin mi Dilek' diye soran adam, daha sonra esini komsularinin arabasiyla hastaneye götürdü. Esini hastaneye götürdügü sirada ise Güven, esine 'Ben sana yapma demedim mi? Niye kendini biçakladin' diyerek konustu.

1 AY BOYUNCA TEDAVI GÖRDÜ

Özel bir hastanede yaklasik 1 ay boyunca tedavi gören genç kadin hayata tutundu. Hüseyin Güven ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öldürmeye tesebbüs suçundan Adana 12. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Güven'e kasten yaralama suçundan 6 yil 3 ay hapis cezasi verildi. Dilek Güven'in avukati cezayi az bularak, Hüseyin Güven'in avukati ise cezayi çok bularak davayi istinafa tasidi. Ancak istinaf ise cezayi onadi.

GEÇEN AY SERBEST KALDI

Dilek hemsireyi öldüresiye biçaklayan koca, geçen ay serbest kaldi. Dilek Güven ise esinden bosanmak için 7. Aile Mahkemesi'ne dava açti. Ancak mahkeme, çifti bir türlü bosamadi. Kendisini biçaklayan esi serbest kalan kadin, korkusundan çantasinda biber gaziyla dolasiyor ve esinden bosanmak için yardim bekliyor.

Isyan ettiren olay! Esi tarafindan 7 kez biçaklandi, bir türlü bosanamadi -  Son Dakika Haberler

'BENI 7 KERE BIÇAKLADIKTAN SONRA GÖNÜLLÜ VAZGEÇMIS'

Dilek Güven açiklamalarinin devaminda, 'Olay günü agzimdan sadece 'Ayrilacagim' kelimesi çikti ve 7 kez biçaklandim. Daha sonra esim ise 'Kendi kendimi biçakladigimi' söyledi. Ancak bunlarin hepsi yalan. Sadece önceki esimden olan kizim oruçken yataktan çikmiyor diye kavga çikartti. Kizimin üzerine biçakla yürüdü. Ben kizimi koruyunca daha da sinirlendi. Kizimi korudum. Beni 7 kere biçakladiktan sonra gönüllü vazgeçmis. Beni hastaneye götürdügü için 6 yil 3 ay hapis cezasi aldi' diye konustu.

'SAGLIK RAPORLARIM INCELENMEDI'

Mahkemeye cezaevinden bir mahkum tarafindan mektup geldigini, mektupta ise esi Hüseyin Güven'in cinayet planlarinin anlatildigini öne süren Dilek Güven, 'Hiç tanimadigimiz bir mahkumdan mahkemeye mektup geldi. Mektupta ise esimin pisman olmadigi, cezaevinden çiktiktan sonra beni, çocuklarimi ve kardeslerimi öldürecegi yaziyordu. 'Gelsin, dinlensin' dedik. Ancak mahkeme dinlenmesine gerek yok dendi. Esim sürekli üzerime iftira atti ancak keske benim telefon kayitlarim incelenene kadar ölümün kiyisina geldigim zamanki saglik raporlarim incelenseydi' ifadelerini kullandi.

'ISTINAF KARARI BOZMADI'

Esinin kendisini öldürmeye çalistigi biçagin silah sayilmadigini da söyleyen Dilek Güven, 'Ben arastirdigimda terlik veya çigköftenin silah sayildigini görebildim. Ancak kadinlarin çogu evlerinde öldürülüyor. Evlerinde satir, biçak gibi bir sürü esyalari var. Bir kadinin, erkek karsisinda nasil bir gücü var. Bunlar hep göz ardi ediliyor. Biz cezaya itiraz ettik ve karari istinafa götürdük ancak istinaf karari bozmadi. Cumhuriyet Savcisi da 'Esastan reddi' diyerek karara itiraz etti biz de bunun üzerine Yargitay'a gittik ama karar bozulmadi' dedi.

'BU ZULMÜN DUYULMASINI ISTIYORUM'

Esinin su anda cezaevinden çiktigini ve korku içerisinde yasadigini anlatan Güven, 'Ailem ve ben su an korku, tedirginlik içerisinde yasiyorum. Ben çantamda biber gaziyla geziyorum. Buna mecbur degilim. Kadinlar seslerini tam olarak duyuramiyor. Mahkemelerde ölmeyen, yasayan bir kadin olarak istedigim adaleti bulamiyorum. Ben, öldükten sonra gelecek adaleti de talep etmiyorum. Ben halen bu adamdan bosanamadim. Bosanma davamiz Eylül ayina ertelendi. Beni 7 kez biçakladi dememe ragmen bosanma gerçeklesmedi. Zulme bu kadar karsi bir ülkeyken kadinlara ve çocuklara yapilan bu zulmün ben duyulmasini istiyorum' diye konustu.

 


  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı