Adana'da iki ayri operasyonda ele geçirilen 41 ton kaçak etin fakirlere dagitilacagi bahanesiyle Kurban Bayraminda Furkan Vakfi tarafindan toplandigi, ancak ihtiyaç sahiplerine dagitmak yerine sucuk yapilarak ticari amaçli kullanilmaya hazirlandigi öne sürüldü. Adana'da 112 Acil Çagri Hattina gelen ihbari degerlendiren Il Tarim ve Orman Müdürlügü, polis ve zabita ekipleri, Yüregir ilçesi Dede Korkut Mahallesi'nde bir depoya operasyon düzenledi. Operasyonda, piyasaya sürülmek üzere hazir bulunan 38 ton 920 kilo kaynagi belli olamayan et ele geçirildi. Iddiaya göre, soguk hava deposunu, Furkan Egitim ve Hizmet Vakfi lideri Alparslan Kuytul'a destek için izinsiz gösterilere katilan ve hakkinda bu nedenle iki kez islem uygulanan Selahattin G.'nin kiraladigi ögrenildi.

 

Öte yandan ele geçirilen etlerin, vatandaslarin dini degerlerini sömürerek toplandigi, Kurban Bayrami'nin üzerinden günler geçmesine ragmen toplanan etlerin ihtiyaç sahiplerine ulastirilmadigi tespit edildi. Piyasa degeri yaklasik 5 milyon lira olan etin, sucuk yapilmasi için Kayseri'deki bir et isleme tesisine gönderilecegi iddia edildi. Geçtigimiz aylarda Selahattin G.'ye ait oldugu öne sürülen baska bir depoda daha bin 800 ton kaçak etin ele geçirildigi ögrenildi.

 

Görevlilerin el koydugu etler, topraga gömülerek imha edilirken, depo sahibi Selahattin G.'ye yaklasik 50 bin lira idari para cezasi uygulandigi ögrenildi. Daha önce polisin Furkan Egitim ve Hizmet Vakfina yaptigi operasyonda kurban eti toplanarak yapildigi öne sürülen sucuklar ele geçirilmisti.