Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Hafif raylı sistem yılan hikayesine döndü!

Hafif raylı sistem yılan hikayesine döndü!

AKINCILAR-STADYUM HAFİF RAYLI SİSTEM HATTI PROJESİ” HAKKINDA BAKANLIĞIN CEVABI!

AKINCILAR-STADYUM HAFIF RAYLI SISTEM HATTI PROJESI” HAKKINDA BAKANLIGIN CEVABI!

Bagimsiz Adana Milletvekili Ismail Koncuk, Adana Büyüksehir Belediyesi “Akincilar-Stadyum Hafif Rayli Sistem Hatti Projesi” için yaptigi kredi anlasmasina, belediye meclisinden onay almasina ragmen yaklasik bir yildir neden onay verilmedigini Ulastirma ve Altyapi Bakani Sayin Adil Karaismailoglu tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasini isteyerek soru önergesi vermisti. Sorular su sekildeydi:
1. Adana Büyüksehir Belediyesi “Akincilar-Stadyum Hafif Rayli Sistem Hatti Projesi” için yaptigi kredi anlasmasina, belediye meclisinden onay almasina ragmen yaklasik1 yildir neden onay verilmemistir?
2. Hazine garantisi istenmeyen 275 milyon dolarlik kredi anlasmasi yapilan proje 2020 Yatirim Programi'na neden alinmamistir?
3. Bir an önce hayata geçirilmesi için Bakanlik olarak onay asamasinin hizlandirilmasi için bir çalismaniz olacak midir?
Koncuk’un sorularina, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi 7/58535 esas sayili yazi ile asagidaki açiklamayi yapmistir.
“Adana Metrosu 1. Etap Hastane-Akincilar HRS Hatti Güzergâh ve Plan- Profilleri 1998 yilinda Bakanligimizca onaylanmis olup, Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan insaati tamamlanarak isletmeye açilmistir. Bakanligimizca onaylanan 2. Etap Akincilar-Stadyum HRS Hattina ait kesin projelerde ise geçen süre dikkate alinarak, yolculuk degerlerinde degisiklikler meydana geldigi ve teknik analizin yapilabilmesi için öncelikle fizibilite raporunun güncellenmesinin gerektigi Adana Büyüksehir Belediyesine bildirilmis olup, bugüne kadar Bakanligimiza herhangi bir rapor ve çalisma sunulmamistir. Istenen teknik çalismanin sunulmasi Bakanligimiz uygun görüsünün alinmasi ve akabinde Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligina müracaati halinde söz konusu talep mümkün olabilmektedir.”

Gelen cevaba göre, Adana Büyüksehir Belediyesinden bir rapor beklenmektedir. Raporun gönderilip gönderilmedigini konusunda Adana Büyüksehir Belediyesi gerekli açiklamayi yapmali ve gönderilmemisse, bir an önce gönderilmesi saglanmalidir. Adanali artik yilan hikayesine dönen ve bir türlü çözülmeyen bu metro probleminin bir an önce çözülmesini istemektedir.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı