Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Halkın temsilcileri Halkın Belediyesinde

Halkın temsilcileri Halkın Belediyesinde

Başkan Akay Muhtarları Meclis salonunda ağırladı

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Seyhan’daki Mahalle muhtarlariyla hizmet planlamasi yapmak ve istisarede bulunmak üzere yaptigi Bölge Muhtarlar toplantilarini sürdürdü.

Muhtarlar sordu, Ilgili birim Müdürleri yanitladi

Akay “Daha hizli hareket etmek için planlama sart”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay gününü “En yakin çalisma arkadaslarim” dedigi muhtarlara ayirdi. Mahalle Muhtarliklarinda gerçeklesen Bölge Muhtarlar Toplantilarini Belediyenin Meclis salonunda sürdüren Baskan Akay, sabah ve ögleden sonra olmak üzere iki grup halinde agirladigi Muhtarlarla istisarelerde bulundu.

“MUHTARLARIN SORUNLAR KONUSUNDA, BIZI BILGILENDIRMELERINI ISTIYORUZ”

Baskan Akay, ilgili birim Müdürleriyle birlikte sabah ve ögleden sonra olmak üzere 55 Mahalle Muhtarinin istirak ettigi toplantilarda muhtarlarin halkin temsilcisi, kendilerinin de en yakin çalisma arkadaslari oldugunu yineledi.

Halkin taleplerini, sürekli olarak görebildigi Muhtara ilettigini bu nedenle mahallelerde sorunlari en iyi bilenin Muhtar oldugunu kaydeden Baskan Akay “Mahalle meclislerinin ve azalarin da sorunlarin tespitinde isin içine girmesi lazim. Zaten dogal olarak Mahalle meclisleri ve azalarin temsilcisi muhtardir. Sorunlarin çözülmesi ve taleplerin ivedi olarak yerine getirilebilmesi için muhtarlarin daha çok isin içine girmesini önemsiyoruz” dedi.

“KAYNAKLARIN DOGRU KULLANIMII IÇIN BILGILENMEMIZ GEREKIYOR”

Seyhan’in kaynaklarin halkin yasam kalitesini artirmak için harcandigini belirten Baskan Akay söyle devam etti;

 “Kaynaklarin dogru yere kanalize edilmesi çok önem arz ediyor. Dogru bilgi alarak önceliklere göre hizmeti sizlere ulastirmak istiyoruz. Bu nedenle isin içine iyice girmenizi rica ediyoruz. Kisa vadeli çözümleri, verdiginiz bilgilerle en kisa sürede yerine giderecegiz. Uzun soluklu çözümler için planlama gerekiyor.  Asfalt konusunda ciddi çalismamiz var. 96 mahallenin ihtiyacini ayni anda gideremeyiz. Buna ne zaman ne de araç gereç yeter. Bunun için bir planlama gerekiyor. Muhtarlar Bölge Toplantilarindaki istisarelerimiz planlama konusunda bize yol gösterecek”

MUHTARLAR TALEP ETTI, ILGILI MÜDÜRLER BILGI VERDI, EKSIKLERI NOT ETTI

Konusmalarin ardindan Mahalle Muhtarlari tek tek söz alarak semt pazari, asfalt, park bakimi ve Muhtarlik binasi ihtiyaçlari gibi konularda taleplerini aktardilar. Muhtarlarin talep ettigi bilgiler, Baskan Akay nezaretinde ilgili Birim Müdürleri tarafindan yanitlandi. Kisa sürede yapilabilecek islemler de not edildi. Mahallelerdeki kisa vadeli çözümlerin,  ilgili ekiplerin uygunluk durumuna göre kisa sürede tamamlanacagi belirtildi.

Muhtarlar Bölge toplantisina katilan Muhtarlarin mahalleleri söyle;

Ahmet Remzi Yüregir, Ali Dede, Akkapi, Aydinlar, Bahçelievler, Bahçesehir, Baris, Barbaros, Bes Ocak, Cemalpasa, Döseme, Dumlupinar, Resatbey, Gürselpasa, Emek, Hadirli, Hürriyet, Istiklal, Ismetpasa, 2000 Evler, Kayalibag, Kocavezir, Kurtulus, Meydan, Midik, Namik Kemal, Mithatpasa, Fevzipasa, Mirza Çelebi, Narlica, Onur, Pinar, Sakarya, Sarihamzali, Sakirpasa, Sehitduran, Havuzlu Bahçe, Tellidere, Tepebag, Uçak, Yeni Mahalle, Yesilevler, Yesiloba, Ziyapasa, Yeni Baraj, Bey, Gülpinar, Hanedan, Hurmali, Karasoku, Kuruköprü, Mestanzade, Ova, Sucuzade ve Yesilyuva

 



  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli