Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Hamile kadın ve bebeğini öldürenlerin cezası onaylandı

Hamile kadın ve bebeğini öldürenlerin cezası onaylandı

9 aylık hamile olan ve tecavüz edildikten sonra 10 aylık çocuğu ile birlikte öldürülen Suriyeli Emani Al Rahmun'un cinayeti infial yaratmıştı.

 

9 aylik hamile olan ve tecavüz edildikten sonra 10 aylik çocugu ile birlikte öldürülen Suriyeli Emani Al Rahmun'un cinayeti infial yaratmisti.


Suriye uyruklu Halid Al-Rahmun, 6 Temmuz 2017'de is yerinden geldikten sonra evinde olmayan hamile esi Emani ile 10 aylik erkek bebegi Halaf Al-Rahmun'u tüm aramalarina ragmen bulamamis ve ihbari üzerine jandarma ile polis ekiplerince çalisma baslatilmisti. Aramalar sonucu kadin ve bebeginin cesetleri, ormanlik alanda bulunmustu. Olayla ilgili gözaltina alinan Birol Karacal ile Celal Bay, çikarildiklari nöbetçi mahkeme de tutuklanmisti.

Saniklar hakkinda çikarildiklari ilk mahkemede mahkeme heyeti, 10 aylik bebek Halaf Al Rahmun'un Adli Tip Kurumu'ndan ayrintili raporun düzenlenip gönderilmesi için davayi ertelemisti. 2. celsede mahkeme heyeti Halaf Al Rahmun'un otopsi raporunu okudu. Raporun okunmasi sonrasi mahkeme heyeti saniklara Birol Karacal ve Cemal Bay'a ayri ayri Nitelikli Cinsel Istismar suçundan 30 yil hapis, Anneye karsi kasten öldürme suçundan agirlastirilmis müebbet, Çocuga karsi kasten öldürme suçundan agirlastirilmis hapis, Yagma suçundan 15 yil, Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma suçundan 21 yil, Konut dokunulmazligindan 6 yil olmak üzere toplam 132 yil hapis cezasi verilmisti. Daha sonrasinda sanik avukatlari, Sakarya 1. Agir Ceza Mahkemesinin kararina iliskin Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesine temyiz basvurusunda bulundu. Basvuruyu degerlendiren 1. Ceza Dairesi, basvurunun reddine karar vererek,1. Agir Ceza Mahkemesinin kararini onayladi. Basvuruyu degerlendiren Yargitayin yaptigi incelemede, isabetsizlik görülmemis oldugundan sanik müdafilerinin, saniklarin suçu islediklerinin ispat edilemedigine iliskin ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarinin esastan reddine karar verildi.

Saniklar Birol Karacal ve Cemal Bay, ‘Kasten Adam Öldürme', ‘Cinsel Saldiri', ‘Konut Dokunulmazligi Ihlali', ‘Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma' suçlamalari ile yargilanan ve 1. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülmeye baslanan davada her iki saniga da ayri ayri ikiser kez agirlastirilmis müebbet ve 72'ser yil hapis cezasi Yargitay tarafindan onayladi.  

 

 

 
 


  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli