Çukurova Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, yaz sicaginda kötü kokulari engellemek ve hasere, mikrop üreme alanlarini ortadan kaldirmak için çöp konteynerlerini ilaçli su ile periyodik olarak temizliyor. Adana’da yaz aylarinin asiri sicak geçmesinden dolayi çalismalarini yogunlastiran Çukurova Belediyesi, yer altindaki ve üstündeki çöp konteynerlerini ilaçli su ile temizliyor. Yaz sicaginda halkin kötü kokulardan rahatsiz olmasini istemeyen ve mikrop üreme alanlarini ortadan kaldirmayi amaçlayan belediye ekipleri bu konudaki çalismalarini titiz bir sekilde sürdürüyor.

 

Çukurova halki tarafindan memnuniyetle karsilanan bu çalisma birkaç asamada gerçeklestiriliyor. Önce çöpler alinarak bosaltilan konteynerler, daha sonra özel araçlarla dezenfekte ediliyor. Bu uygulama periyodik olarak yapiliyor. Çöp konteynerleri yaninda Çukurova Belediyesi’nin sorumluluk alanindaki sokak ve caddeler ile parklarda da ayni uygulama yapiliyor. Sokak, cadde ve parklar da hazirlanan program dahilinde ilaçli su ile yakiniyor ve Çukurova halkina daha saglikli bir ortam saglaniyor.

 

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Adana’da yaz aylarinda asici sicak geçtigini belirterek, “Yaz kis temizlik hizmetlerini aksatmadan sürdürüyoruz. Ancak yaz aylarinda daha dikkatli olmamiz ve daha yogun çalismamiz gerekiyor. Sicaklardan dolayi artan kokularin önlenmesi ve mikroplarin üremesinin önüne geçmek amaciyla çalismalarimizi siklastiriyoruz. Her seyi Çukurova halkinin daha iyi yasam kosullarina ulasmasi için yapiyoruz” seklinde konustu.