Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

'Hiç mi yüreğiniz sızlamıyor, ciğeriniz yanmıyor?'

'Artık acılar dinsin, ölümler son bulsun'

Ayhan Barut, can alip ocaklari söndüren ekonomik krizin çözümü için iktidara çagri yapti



'Ocaklari söndüren bu yangina çözüm bulun'

ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, ocaklari söndüren ve yurttaslari ölüme sürükleyen ekonomik krize çözüm bulunmasi için siyasal iktidara çagri yapti. Ekonomik krizden kaynakli issizlik, yoksulluk ve çaresizligin insanlari ölüme açlik ve ölüme götürdügüne dikkat çeken Barut, 'Canimizi yakan bu acilar artik son bulsun istiyoruz. Hiç mi yüreginiz sizlamiyor, cigeriniz yanmiyor? Ocaklari söndüren bu yangina çözüm bulun!' dedi.

'BU VEBALIN ALTINDA KALACAKSINIZ'

Geçtigimiz günlerde Hatay'da uzun süredir issiz oldugu belirtilen ve 'Çocuklarim aç' diyerek kendini yakip hayatini kaybeden A.Y.'nin yasadiklarinin herkesi derinden sarstigina dikkat çeken Ayhan Barut, ekonomik krizin can almaya, ocaklari söndürmeye devam ettigini söyledi. Uzun süredir ekonomik krize çözüm bulunmasi için iktidara çagri yaptiklarini ama somut hiçbir adim atilmadigina vurgu yapan Barut, 'Ülke yangin yerine dönmüsken, yurttaslarimiz çaresizligin pençesinde ölüme giderken, çoluk çocuk acilar içinde kivranirken daha neyi bekliyorsunuz? Çözüm için adim atilmayan her an bu vebalin altinda kalmaya devam edeceksiniz. Kanayan yaralara artik bir çare bulun' diye konustu.

'ONLARCA FACIA YASANDI AMA IKTIDAR ADIM ATMADI'

Türkiye'nin uzun süredir ekonomik ve siyasi krizle bogustugunu, esnafindan çiftçisine herkesi magdur eden bu durumun ülkeyi kaosa sürükledigini bildiren Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Evine ekmek götüremedigi için canina kiyanlardan, elektrik faturalarini bile ödeyemedikleri için siyanürle yasamina son veren ailelere dek yüreklerimizi yakan onca facia yasadik. Bunun sebebi neydi? Tek neden çaresizlikti. Issiz kalan, evini geçindiremeyen, borcunu ödeyemeyen, yasadiklari ekonomik ve sosyal sorunlardan kaynakli nefes alamayan insanlarimiz yüregimizi dagladi. TÜIK'in inandiriciligi tartismali verilerine göre bile resmi issiz sayisi 4.5 milyona ulasti. Yurttaslarin kredi ve kredi karti borcu geçen sene itibariyle 583 milyar liranin üzerinde. Fabrikalar kapaniyor, esnaf kepenk indirirken çiftçi ürettiginden kazanamiyor. Akaryakittan elektrige ne varsa zamlandi, igneden iplige her sey ates pahasi artik. Bu çark dönmüyor. Bunlar ülkeyi yönetemiyor. Tek adam ve Saray çevresi günü gün ederken yurttaslarimiz canina kiyiyor. Buna çözüm üretmek için adim atilmali, kanayan bu yaraya acil tedavi bulunmali. Azicik vicdaniniz varsa sizi çözüme çagiriyoruz.'



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli