Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

HİZMETİN ADI MUHTAR GÖKTÜRK GÜNGÖR

HİZMETİN ADI MUHTAR GÖKTÜRK GÜNGÖR

MUHTAR GÜNGÖR'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

HIZMETIN ADI MUHTAR GÖKTÜRK GÜNGÖR

 

Adana’nin Çukurova Ilçesine bagli Güzel Yali Mahallesi Muhtari  Göktürk Güngör, Gazetemize verdigi Röportajda  Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Baskani Sone Çetin, hakkinda zehir Zemberek açiklamalarda bulundu.

 

 2019 Mart Yerel seçimlerinde göreve geldigi günden buyana yaptigi hizmetleri Gazetemize anlatan  Güzelyali Mahallesinin genç ve çaliskan çok sevilen muhtari Göktürk Güngör Göktürk ,Göreve gelir gelmez birbirinden degisik projeleriyle Adana Genelinde  dikkat çekti

 

 

 At sahibine göre kisner”

 

Çukurova Ilçesi’nde bulunan Güzelyali Mahallesi için güzel çalismalar yapan, herkes tarafindan sevilen ve sayilan, yardimseverliginden ve sicakkanliligindan ödün vermeyen , mahallenin evladi gibi olan muhtar  Göktürk Güngör’ün hizmetleri kisa zamanda Toros daglarini asmaya baslarken Sosyal medya basta olmak üzere bir çok basin kurulusunun  haberlerine de konu olan mahallesinin logosunu bile yaparak ayricaligini  her alanda hissettiren çaliskan, basarili ve gelecek günlerde hizmet aski ile yüreklerde yer edinen Göktürk Güngör, vaktini Mahallesine hizmet edebilmek için Yogun tempoda devam ediyor.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesine ver yansin eden Muhtar Göktürk, Gazetemize verdigi Roportaj’da sunlari söyledi.

 Sayin Göktürk Kendinizi Tanitirmisiniz?

 

Ben Göktürk Güngör, 1984 yilinda Adana’da dünyaya geldim. Fabrika isçisi bir ana ile uzun yol soförü bir babanin en küçük çocuguyum. Is hayatima 6 yasinda ayakkabi boyaciligi yaparak basladim. 2005 yilina kadar farkli sektörlerde hem çalistim hem okudum. Lise mezunuyum, evli ve iki çocuk babasiyim. 2005 yilinda Güzelyali Mahallemizde ilk cep telefonu tamir-servis, yedek parça ve aksesuarlari magazami açtim. Ayni zamanda yurt disinda ithalat yaparak, Adana ve bölgeye toptan-perakende hizmeti vermeye basladim. Bugün itibari ile toplamda 3 sube ile Adana’nin çesitli noktalarindan hemsehrilerime hizmet etmekteyim ve tüm subelerimde 18 kisiye istihdam saglamanin onurunu ve gururunu yasiyorum.

“MAHALLE HALKIMA HIZMET BORCUMU ÖDEMEYE ÇALISIYORUM”

Güzelyali Mahallesi Muhtarligina neden aday olma geregi duydunuz. Muhtar olmanizdaki etken nedir?

Çalismayi seviyorum . Çocuklugumdan  bu güne çalisiyorum evime ekmek götürüyorum. Çocukken basladi çalisma azmi, hem okula gittik hem çalistik, o günden bu güne çalisiyorum. Is hayatinda zarar da ettik, kar da ettik, ama para kazanmayla alakali bir hirsim kalmadi ve dedim ki para kazanmanin yani sira insanlarimiza da dokunmam gerektigini düsündüm, Güzelyali Mahallesine ilk tasindigimda bekardim, 15 yil Güzelyali Mahallesinde esnaflik yaptim, evlendim, çocuklarim oldu, Güzelyali Mahallesi bana çok sey verdi, hiçbir seyim yokken mahalleye gelip te bazi seylerin olmussa bu mahalleye de hizmet etmek boynumuzun borcudur.

“VATANDASLARIMIZIN YANINA GITTIGIM DE MUTLU OLUYORLAR.”

Güzelyali Mahallesi Muhtari olarak, mahalle halkiyla diyaloglariniz nasil, sizi nasil karsiliyorlar.?

Diyaloglarimiz çok güzel, mahallemizde sevilen bir kisiyim, gittigim yerlerde saygi duyuyorum. Vatandaslarimizin yanina gittigim de mutlu oluyorlar. Insanlar dokunus istiyor,ben açik sözlüyüm hizmet aldigimiz tarafi da söylememiz lazim, almadigimiz tarafi da söylememiz lazim, halkimiz da bu samimiyeti gördügü zaman daha samimi yaklasiyorlar.

BELEDIYELER  HIZMET DEGIL MAZERET ÜRETIYORLAR.

 

Güzelyali Mahallesine güzel dokunuslar yapilmis Güzelyali Mahallesine, Peki Güzelyali Mahalle Muhtari olarak, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin ve Büyüksehir Peki Çukurova Belediye Baskani Çukurova ilçesine 2.kez Belediye Baskani oldu, çalismalarini nasil buluyorsunuz.?

 

Ben bu kalibin içerisine yeni girdim, ticaretten geldigim için ticarette daha Vatandasin karari en yüce karardir, vatandas Çukurova Belediye Baskani olarak Soner Çetini getirmisse, bu karara saygi duymamiz gerekiyor. Çukurova Belediyesine eksiklerimizi iletiyoruz, ellerinden geleni yapiyorlar en azindan gittigimizde bos çevirmiyorlar, ama bu demek degildir ki belediye dört, dörtlük faal çalisiyor.ekonomik sikinti içerisindeyiz, belediyeler maddi sikintida,bu da bazi hizmetleri engelliyor.

 

“VERDIGIMIZ HER SÖZÜN ARKASINDAYIZ”

Muhtarim aday oldugunuzda bir çok hedefiniz ve projeniz vardi hedefleriniz,projeleriniz ne  asamada , su ana kadar neler yaptiniz?

 

Hedeflerimiz insanlarin eksigine göre, isteklerine göre belirliyoruz. Hedeflerimizde, sürekli hizmeti ön planda tutugumuz zaman, gerisinin gelecegine inaniyorum, yeter ki samimi olalim, dürüst olalim. Mahallemiz ile ilgili bir is yaparken, her hangi bir eksikligini tamamlamaya çalisirken vatandaslarimiz la birlikte yaptigimiz zaman daha güzel oluyor. Hedefimiz, her zaman basinda neyse su anda da böyle olacak bundan sonrasi da ayni olacak.Ancak,atalarimizin bir sözü var. “ At sahibine göre kisner” diye.  Ancak ; Biz göreve gelirken mahalle sakinlerime hizmet etmek istedigimi söyledim. Mahallemizde sokak sokak gezerek vatandaslarimiza  yapmayi planladigimiz projelerimizi  belirttim. Bunlar  2 adet üst geçit yapacagiz. (ayse atil ilkokulu karsisi ve ramazanoglu camii önü). Taziye evi yapacagiz.Kadinlar için gün evi yapacagiz.Parklarimiza güvenlik kamerasi yapacagiz. Ayda 1 kez mahalle günü yapacagiz.81157 sokak duragini tekrar açacagiz.Konferans salonu yapacagiz.Gençlerimizi spora tesvik edecegiz. (güzelyali spor kulübünü kuracagiz.)Sokak hayvanlari ile ilgili barinma, tedavi,saglik vb. çagdas çalisma adina ne gerekiyorsa aksatmadan yapacagiz..Hanimefendilerin el emeklerinin ev ekonomilerine katki saglamasi için alan açacagiz.Park ve bahçelerimizin güvenli yerler olarak kalmasi konusunda kararli olacagiz.Büyüksehir belediyesi ve çukurova belediyesi’nin sayin baskanlari ile mutlak bir disiplin içerisinde mahallemizin ihtiyaçlarinin, eksikliklerinin giderilmesi için çalisacagiz.Sosyal medyada aktif olacagiz. bu vesile ile akla gelen her konuda en hizli karari en saglikli sekilde almak için whatsapp hatti kuracagiz.Muhtar ve heyeti olarak mahallemizdeki her cenaze, her dügün, her sevinç ve keder; bizim cenazemiz, bizim dügünümüz, bizim sevincimiz, bizim kederimiz anlayisi içinde olacagiz. Mahallemizin sorunlarini daima stk, dernekler, belediyelerimiz, güvenlik güçlerimiz ve siz degerli mahalle sakinlerimizle beraber çözecegiz.Mahallemizin marka degerini arttiracak sosyal kültürel ve manevi organizasyonlar yapacak ve bunlari geleneksel hale getirecegiz.Muhtarlik binamizi, ticaret ve siyasetin degil; hizmetin, sevginin, güler yüzün, sayginin, toplumsal projelerin ve hosgörünün konusuldugu bir merkez haline getirecegiz.Yasli ve engelli mahalle sakininin muhtarlik islemlerini bizzat bulunduklari yerde yapacagiz.Muhtarlik binasi sizindir, bizleri hizmet ederken bulacaksiniz.Ancak, söz verdigim projelerden mahalle parklarina kamera takilmasini mutlaka ama mutlaka gerçeklestirecegiz. Akla gelen her konuda en hizli karari en saglikli sekilde almak için sosyal medyada aktif olacagiz. Muhtar ve heyeti olarak mahallemizdeki her cenaze, her dügün, her sevinç ve keder; bizim cenazemiz, bizim dügünümüz, bizim sevincimiz, bizim kederimiz anlayisi içinde olacagiz. Mahallemizin sorunlarini daima Stk, Dernekler, Belediyelerimiz, güvenlik güçlerimiz ve siz degerli mahalle sakinlerimizle beraber çözecegiz.

“TÜM GAYRETIMLE ÇALISIYORUM”

Göreve geldiginiz günden bu güne Güzelyali Mahallesi için ne gibi çalismalar yaptiniz?

 

Göreve geldigimiz bu güne kadar  hiç bos durmadim desem yeridir. Süleyman Hilmi Tunahan’in bir sözü var, ‘bir milletin islahi kötülerin imhasiyla degil yeni neslin egitim ve terbiyesiyle mümkündür’ diyor. Parklarimiza, pazarlarimiza, cenazelerimize, toplum sivil kuruluslarimiza, esnaflarimiza, camilerimize yani kisaca ugramadik alan birakmadik, birakmayacagiz.

“MAZERET DEGIL ; HIZMET ÜRETMELILER”

Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ve ekbinin göreve geldigi günden bu yana  için sorarsam neler söylersiniz.?

Konusmam uygun olmaz belki ama, vatandas olarak konusacak olursam vatandaslar borçtan dolayi veya farkli sebeplerden dolayi bahaneler duymak istemiyor. Vatandaslarimiz asiri derecede, dürüstlüge, samimiyete, hizmete aç, artik vatandaslar yalana dolana doydular hizmet bekliyorlar. Ancak ; Saglik ve Sosyal Grup Dairesi Baskani Dr. Riza Mete’ye  bazi sorunlarimizi biz söylemekten yorulduk. Kendisi ise taleplerimizi  yapmamakta hala direniyor. Akil isi degil. Daha önce bir çok kez dile getirdigim  kapanan otobüs duragimiz hala açilmis degil. Ama, sabrimiz tükendi . Mahalle sakinlerimle birlikte Büyüksehir Belediyesi binasina giderek duragimizin yeniden açilmasi için talebimizi  ilgili birime bir kez daha iletecegiz. Çukurova Belediyesi ise su güne kadar imkanlari ölçüsünde bir  seyler yapmak istiyor. Yeterli mi ? Elbette degil.

“GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ÖRNEK ALMAKTAYIM”

Peki muhtarim örnek aldiginiz siyasetçi var mi.?

 

Yani bunu siyasetçi olarak degerlendirmeyelim de, örnek aldigimiz muhakkak lider olarak, Türkiye de tek örnek alinacak kisi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Karsiliksiz, bedelsiz bizleri bu ülkeyi armagan etmis,bu gün buralarda olmamiza vesile olmus,programini bastan sona çizmis,hala ilkeleriyle devam ediyoruz,iz birakmak gerekiyor,tek örnek Mutafa Kemal Atatürk’tür.

“ZOR GÜNLERI DAYANISMA ILE ATLATABILIRIZ”

Covid 19 virüsü salgini dolayisiyla zor günler yasadik. Bu dönemde  maske ve dezenfekte sorunu  yasadiniz mi? Yetkililerimiz sorunlariniza çözüm bulabildi mi?

Bu süreç  elbette hepimiz için çok zor oldu. Cumhurbaskanim Recep Tayyip Erdogan, Saglik Bakanimiz Dr. Fahrettin Koca’ya çok ama çok minnettariz. Bilim kurulu üyelerinin tavsiyeleri sonrasinda  alinan önlemler ve vatandaslarimizin kurallara uymasi sayesinde atlatmaya çalisiyoruz. Mahallemizin  korona virüsten etkilenmemesi için ücretsiz binlerce maske dagittik. Dezenfektan üretip bunu mahalleliye ücretsiz olarak dagittik. Ilaçlama pompasiyla tüm mahalleyi dezenfekte ettiriyoruz. Vatandaslarimizin  apartmanlarini, evlerini ve is yerlerini dezenfekte etmeleri için ilaçlama pompasi imkani da sunduk. Isteyen ilaçlama pompasini alirken, isteyene de pet siselerde dezenfektan verildi.Ancak tüm Adana'ya dezenfektan verebiliriz. Talep olursa herkese verecegiz. Vatandaslarimiza kullanmalari için verilen dezenfektelerin  sagliksiz oldugunu iddia eden  Saglik ve Sosyal Grup Dairesi Baskanini da anlamis degiliz.

“ÇALISMAKTAN BASKA ÇAREMIZ YOK”

Güzelyali Mahallesi denildiginde ismi gibi güzel bir mahalle, Güzelyali Mahallesinde sizin gördügünüz eksik var mi?

Söyle söyleyim, damat oldugumuzda en güzel takim elbiseyi giyeriz, tiras oluruz kokular sürerin, gelin arabasini süsleriz, peki muhtarin damatligi ne olmali, yollari olmali, parklari olmali, kaldirimlari olmali, mahallesiyle ilgili eksiklikleri tamamlamak olmali. Elbisemizi giydik, bundan sonrasi kendimizi çalismaya adayacagiz.

Gazetemiz araciligiyla mahalle sakinlerine söylemek istediginiz bir seyler var mi ?

Muhtarlarin sadece ikamet ve nüfus cüzdan evraki veren kisiler olarak görünmesi çok yanlis. Muhtarlar içinde bulunduklari mahallelerde bir yönü ile devleti bir yönüyle de vatandasi temsil noktasinda, kendilerini gelisen dünya düzenine göre ayak uydurarak aydin, kültür, sanat, ilim ve bilim alanlarinda iyi yetistirmesi gerekmektedir. Ileriyi gören, mahalle sakinlerinin sorunlarini sadece devlete aktaran kisiler olmaktan çikarak, sorunlarin çözümleri konusunda proje üreten ve bunu basariyla yerine getiren kisiler olmak zorundadir .Muhtarligi önemsemeyen toplum çürümüs bitmis bir toplumun kalintilaridir. Sadece nefes alip vermekle degil, kendisine, topluma bile faydasi olmayan insandir. Insan yasadigi yeri cennet etmeli. Koltuga oturup yerinden 20-30 yil kalkmamak degil. Ben bu konuda sayin Cumhurbaskanimizi takdir ediyorum, gerçekten gözümdeki en büyük devlet adamidir. Çünkü muhtarligin ne anlama geldigini ondan baska bilen siyasetçi yok. Insanlara iyi örnek olmak her zaman iyidir, topluma verecegimiz çok güzel hizmetler var. Seçim benim seçimim degil hizmet almak isteyen, iyiyi kötüyü bilip, insanlara hizmet getirmemi bekleyen iyi insanlarin seçimidir. Ben adayim kimseye gidip bana oy verin demedim sadece ne tür hizmetler getirebilecegim onu söylerim. Allah iyi kulunun yanindadir. Bizi leylekler getirmedi, belki arkamizda siyasi bir parti olmayabilir ama benim arkamda sevenlerim var, iyi insanlar var.

 


  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı