Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

İnsana yapılan yatırım çok kıymetli...

İnsana yapılan yatırım çok kıymetli...

İnsana yapılan yatırım çok kıymetli...

YÜREGIR SOSYAL GIRISIMCILIK MERKEZI MECLIS ÜYELERINE TANITILDI

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Yüregir Sosyal Girisimcilik Merkezi’ni meclis üyelerine tanitti. Insana yapilan yatirimin çok kiymetli oldugunu belirten Baskan Kocaispir, “Merkezimiz burada egitim gören 100 kadinimiza is ve meslek imkâni saglayacak” dedi.

 

Yüregir Belediyesi’nin projelendirdigi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Çukurova Kalkinma Ajansi tarafindan yürütülmekte olan Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda destek alma hakki kazanarak Subat ayinda çalismalarina baslanan ‘Yüregir Sosyal Girisimcilik Merkezi’ düzenlenen yemekli toplanti ile meclis üyelerine tanitildi.

Yüregir Belediyesi Sosyal Girisimcilik Merkezi bünyesinde bulunan mutfak atölyesinde egitim alan kursiyerlerce hazirlanan yemekler yine seramik ve tasarim atölyelerinde üretilen ürünlerle meclis üyelerinin begenisine sunuldu. Yemegin ardindan Baskan Kocaispir ve meclis üyeleri tekstil atölyesi kursiyerlerince hazirlanan sergiyi gezdi.

 Tanitim programinda meclis üyelerini bilgilendiren Baskan Kocaispir, Yüregir’de insana yapilan yatirimin çok kiymetli oldugunu belirterek, “Yüregir’de hep beraber yoksullugun, fakirligin azalmasi noktasinda belediyemizin imkânlari ve gücü nispetinde bir çaba gösteriyoruz. Özellikle gençlerimizin ve kadinlarimizin meslek sahibi olmalari, kendilerini gelistirmeleri ve ev ekonomisine katki saglamalari noktasinda belediye olarak hepimizin üzerine düsen sorumluluklar var.

 

Sosyal Girisimcilik Merkezimiz, gerek seramik atölyemiz, tekstil atölyemiz, tasarim atölyemiz ve mutfak atölyemiz ile insallah burada egitim gören 100 kadinimiza is ve meslek imkani saglar ve devami da gelir. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm meclis üyelerimize tesekkür ediyorum. Allah birligimizi daim etsin” seklinde konustu.

 

Yüregir Belediyesi Kültür Merkezi içerisinde bulunan Yüregir Sosyal Girisimcilik Merkezi ilçede dezavantajli durumdaki gençlere ve kadinlara yönelik sosyal girisimcilik odakli egitim, üretim, satis ve danismanlik hizmetleri vermeye hazirlaniyor. 2 Milyon 472 bin TL bütçesi olan proje ile mutfak, tekstil ve seramik üretim atölyelerinin yer aldigi merkezde gençlere ve kadinlara sosyal girisim ve sosyal girisimcilik davranisi konularinda egitimler verilerek, is piyasasinda ihtiyaç duyacaklari sosyal girisimcilik becerilerini kazanmalari saglanmasi hedefliyor.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli