Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

İPEKYOLU KARİYER ZİRVESİ

İPEKYOLU KARİYER ZİRVESİ

-“HAYATIN İÇERİSİNDE ÇOK DERS VAR AMA TEK BİR DERS VAR O DA İNSAN OLMAK”

IPEKYOLU KARIYER ZIRVESI

-SANKO HOLDING ONURSAL BASKANI ABDULKADIR KONUKOGLU:

-“ÜNIVERSITE EGITIMI VE HOCALARINIZ UFKUNUZU AÇIYOR BU UFKU DOLDURMAK SIZIN ELINIZDE”

 

SANKO Holding Onursal Baskani Abdulkadir Konukoglu, üniversite egitimi ve ögretim üyelerinin ögrencinin ufkunu açtigini, ancak bu ufkun içini doldurmanin ögrencilerin tasarrufunda oldugunu söyledi.

 

Konukoglu, Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliginde düzenlenen Ipekyolu Kariyer Fuari’nda üniversiteli gençlerle bulustu. Ögrencilere tecrübe paylasimi ve önerilerde bulunan Konukoglu’nu gençler büyük bir heyecanla dinledi.

 

Is yasamindan tecrübenin büyük önem tasidigina vurgu yapan Konukoglu, ise ilk girislerde yapilan önemli hatalarin bir an evvel yükselme ve yüksek maas beklentisi olduguna dikkati çekti.

 

Ilk ise giriste maddi beklentiden ziyade tecrübe kazaniminin hedefte ve öncelikte olmasi gerektigini altini çizen Konukoglu, “Önceliginiz her zaman tecrübe kazanmak ve yetistiginiz alanda hem kendinize hem de çalistiginiz kuruma katki saglamak olsun” diye konustu.

 

KENDINIZI IYI YETISTIRIRSENIZ HER ZAMAN BASARILI OLURSUNUZ

“Hayatin içerisinde çok ders var ama tek bir ders var o da insan olmak” diyen Konukoglu, ögrencilere su önerilerde bulundu:

 

“Insan oldugunuz zaman her seye muvaffak olursunuz. Ustalarimdan ögrendigim tek sey vardi; annene, babana, astlarina, üstlerine itaat edeceksin ve asla ben bunu yapamiyorum demeyeceksin. Önce kendinize inanacaksiniz ve ben bunu yapabilirim diyeceksiniz.

 

Üniversite egitimi ve sizleri yetistiren hocalariniz sizin ufkunuzu açiyor bu ufku doldurmak sizin elinizde. Hocalariniz size bakis açisi katiyor ve gerisi sizin elinizde.  Eger kendinizi iyi yetistirirseniz her zaman basarirsiniz. Merdiveni birer çikin. Yapacaginiz islerde mutlaka kendiniz tartin ve adim adim ilerleyin.

 

Çok çalisin, mutlaka Ingilizce, ya da baska bir yabanci dil ögrenin. Kendinizi iyi yetistirin. Teknolojiyi çok verimli kullanmalisiniz. Eskiden bilgiye ulasmak çok zordu artik çok kolay. Interneti size ve çevrenize zarar verecek isler için degil, size deger katacak bilime katki sunacak çalismalar için kullanin.”

 

Hayati ustalarindan ögrendigini dile getiren Konukoglu, “Yasamim boyunca kimseye küsmedim, kin gütmedim. Herkese küserseniz kimle çalisacaksiniz? Kizdiginiz zaman mutlaka o insanin gönlünü alin. Bunlar okullarda degil, hayati tecrübe ederek ögreneceginiz konular” ifadelerini kullandi.

 

Ticarette küsmeye ve kavgaya yer olmadigini kaydeden Konukoglu, “Kapidan kovsalar pencereden girerim. Pencereden kovsalar kapidan girerim. Rahmetli Babam Sani Bey, ‘Oglum müsteri bu mal hatali derse hiç tartisma ürününü al’ derdi. Ticarette küsme ve tartisma yok. Dost edinip tanistiginiz insanlarla iliskilerinizi güven içerisinde sürdüreceksiniz” seklinde konustu.

 

Açilis konusmasini GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin’in yaptigi Ipekyolu Kariyer Zirvesi’nde, Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Selim Dursun da bir konusma yapti.

 

Özel sektörde oldugu gibi kamu kurumlarinin genç yeteneklerin heyecan, motivasyon ve umutlarina ihtiyaçlarinin oldugu söyleyen Dursun, “Yaptiginiz isi severek yapin. Derslerinizi iyi çalisin. Özgüveniniz olsun ama bu özgüven patlamaya dönüsmesin” ifadelerini kullandi.

 

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programin açilisina Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Cumhuriyet Bassavcisi Önder Kemal Sekücü, Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Yusuf Kaya, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Mustafa Alçik, Bölge Idare Mahkemesi Baskani Mehmet Metin Kahraman, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

 

'Yetenek Her yerde' sloganiyla düzenlenen Ipekyolu Kariyer Fuari’nda; SANKO Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Adiyaman Üniversitesi, Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Kahramanmaras Istiklal Üniversitesi, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi ve Kilis 7 Aralik Üniversitesi paydas olarak yer aliyor.

 

Ipekyolu Kariyer Fuari, yarin sona erecek.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: İPEKYOLU KARİYER ZİRVESİ
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli