Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

İYİ Parti'de Yaprak dökümü erken başladı

İYİ Parti

Adana Milletvekilleri de istifa edecek mi?

IYI Parti Balikesir Milletvekili Ismail Ok, partisindeki tüm görevlerinden istifa ettigini açikladi.

Ismail Ok, 'Bu dönem son milletvekilligimdir. Bundan sonra asla milletvekili adayi olmayacagimi da ifade etmek istiyorum' ifadelerini kullandi.

IYI Parti Balikesir Milletvekili Ismail Ok, 'Basta Genel Baskanimiz olmak üzere hiçbir partilimiz ile darginligim, kirginligim veya sahsi bir problemim söz konusu olamaz' dedi.

IYI Partili Ok sözlerini su sekilde sürdürdü;

'Ayrica kamuoyunda yanlis algilarin olusmamasi için altini önemle çizerek ifade etmek isterim ki ne memleketimizin su an yasadigi ve yasanmakta oldugu sikinti ve acilarin bas müsebbiplerinden olan Sayin Davutoglu’nun kurdugu parti ile ne de Sayin Babacan’in kuracagi parti ile zerre iliskim söz konusu olamaz. Sahsim Türk Milliyetçiligi Ülküsüne gönül vermis ve bu durusumdan da asla taviz vermeyecek bir durusa sahibim. Bu dönem son milletvekilligimdir. Bundan sonra asla milletvekili adayi olmayacagimi da ifade etmek istiyorum.'

Iste o açiklama:

 

ISTIFA EDEN ÇOKAL’DAN YENI AÇIKLAMA

IYI Parti’den geçen hafta istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, istifa etmesinin ardinda yatan nedenleri açikladi.

Çokal, yaptigi yazili açiklamada su ifadeleri kullandi:

“Genel Baskanin ve yetkili kurullarin haberi-onayi olmaksizin, tüzük disi uygulamalari görev degisikliklerini dayatarak hiyerarsik nezaketi yok sayan, seffaflik ilkesini ihlal eden bir siyasi partide, parti bilinci ve aidiyetinin bir anlami olmadigi gibi, Türk Milliyetçiligi fikri de bu tarz anti-demokratik uygulamalarla ihya olamaz.

Her ne kadar Genel Baskan Meral Aksener, parti teskilatlariyla ters düstügümü dile getirmis olsa da gerçekte olan teskilatimizi ve yol arkadaslarimizi keyfi bir il baskanina karsi savunmus olmamdir. Savundugum yol arkadaslarim kongre korkusu olmayan, IYI Parti kurulusunun en basindan beri can hiras ve cesurca çalisan arkadaslarimizdi. Ancak Genel Baskanin ve yetkililerin haberi olmadigini beyan etmelerine ragmen, adini koyamadigimiz bir biçimde emek sahipleri, kongre haklari ellerinden alinmak için uydurulmus yerel haberlerle önce disipline sevk edildi, sonra görevlerinden alindilar.”

“ÜLKÜCÜLERIN IKINCI SINIF BIREY YAPILMAYA VE DISLANMAYA ÇALISILMASI…”

Çokal, açiklamasini söyle sürdürdü:

“Elbette her seye ragmen mücadeleme devam edebilirdim, ancak parti içinde Türk Milliyetçilerinin ve ülkücülerin ikinci sinif birey yapilmaya ve dislanmaya çalisilmasi, söylemlerle eylemlerin birbirini tutmamasi ve milliyetçiligin seçmeni elde tutmaya yönelik bir söyleme dönüsmesi hayal kirikligina neden olmustur. Bu hayal kirikliginin bir neticesi olarak,  zorlu bir süreçte bütün riskleri göze alarak dâhil oldugum ve kurucu ilçe baskanligi yaptigim IYI Parti’den, STK ile Iliskilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimciligi ve Genel Idare Kurulu Üyeligi gibi görevlerime ragmen istifami verdim. Elbette konusulacak çok sey olmasina ragmen, gerektiginde vicdanimin sesini dinleyerek en aci kararlari almam gerektigini bana fedakârlikla ögreten Genel Baskan Sayin Meral Aksener’e tesekkür eder, artik eski yol arkadaslarim olan degerli IYI Partililere basarilar dilerim.

Ülkemizin ve vatandaslarimizin sorunlarini TBMM’de gerek verecek oldugum önergelerle gerek Meclis Genel Kurul konusmalarimla dile getirmeye devam edecegim.”



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı