Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Kadınlar üretti, Seyhan destekledi

Kadınlar üretti, Seyhan destekledi

Akay’dan Kadın Emeğine katkı

Baskan Akif Kemal Akay, kadinin emeginin deger kazanmasi için Seyhan Belediyesinin katkilariyla kurulan Havuzlubahçe Kadin emegini Degerlendirme Pazari’nin açilisini gerçeklestirdi.

Kadin Emegini Degerlendirme Pazari açildi

Akay “Kadin emegi, degerlendirilmeli”

Mahallede yasayan kadinlarinin kurdugu Havuzlubahçe Kadin Meclisi ile Seyhan Belediyesinin isbirliginde kurulan “Kadin Emegini Degerlendirme Pazari” Baskan Akif Kemal Akay tarafinda açildi.

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Pazarda stant açan kadinlari tek tek dolasarak emekleri nedeniyle tesekkür etti. Baskan Akay, Salçadan, Nar eksisine, el isi örgülerden, pasta böreke kadar çok sayida ürünün bulundugu pazarda, üreten kadinlarla sohbet edip ürünler hakkinda bilgi aldi.

“GERILEMENIN NEDENI ÜRETIM EKSIKLIGIDIR”

Daha sonra konusan Baskan Akay, “Yillardir görmek istedigim bir tablo bu” diyerek üreten kadinin ürünlerinin degerlenmesinden dolayi memnuniyetini dile getirdi. Toplumdaki gerilemenin en önemli nedeninin üretim eksikligi oldugunu, bunun da herkes tarafindan kabul edildigini animsatan Baskan Akay söyle konustu;

“KADIN VE KADIN EMEGI KESFEDILDI”

“Türk ekonomisi olarak üretim eksikligi nedeniyle olumsuz verilerle karsi karsiya kaldik. Artik üretmenin ötesinde, bu üretimde kadinin önemli bir faktör oldugunu da biliyoruz. Geldigimiz noktada üretimde herkes kadini da kesfetti, kadin emegini de kesfetti. Aslinda üretmeyen kadin yoktur. Her kadin zaten üretiyor. Kadin evinde, doktor, ögretmen, iktisatçi, tamirci veya hasta bakici. Biz zaten kadinda var olan bu üretkenligi topluma daha fazla yaymak için “Kadin Emegini Degerlendirme Pazari”nda emekçi kadinlarla isbirligi yaptik. Önümüzdeki dönemde kadinin emegini ortaya koydugu, ekonomik degere dönüstürdügü bu gibi çalismalarin örneklerini görmeye devam edeceksiniz.”

“KADIN ÜRETTIGININ DEGERLENDIRILEBILECEGI FIRSATLAR BULACAK”

Artan üretimin deger kazanmasinin da önemli oldugunu aktaran Baskan Akay sözlerini söyle tamamladi;

“Artik, ürettiginizin daha fazla deger kazanmasi için firsatlar bulacaksiniz. Ilerleyen süreçte ürettiginiz ürünlerin markalasmasi gerekiyor. Seyhan Belediyesi olarak markalasma konusunda ciddi çalismalar yapmaktayiz. Emeginizin bosa gitmemesi ve degerlenmesi bizim temel amaçlarimizdan bir tanesidir. Bu pazar, Kadinin emegini degerlendirmesi bakimindan büyük önem tasiyor. Biz bundan sonra da kadinin ekonomik ve sosyal yasamda hak ettigi yere ulasabilmesi için destegimizi sürdürecegiz”

Konusmalarin ardindan “Havuzlubahçe Kadin Emegini Degerlendirme Pazari”nin açilisi, Baskan Akay ile kadinlar tarafindan birlikte yapildi. Akkapi Semt Pazarindaki Kadin emegini Degerlendirme Pazari, her pazartesi ve Sali günleri açik olacak.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli