Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kapkaççının savunması pes dedirtti

Kapkaççının savunması pes dedirtti

Olay, 29 Haziran Cumartesi günü saat 19.40 sıralarında merkez Çukurova ilçesine bağlı Mahfesığmaz Mahallesi’nde meydana geldi.

Olay, 29 Haziran Cumartesi günü saat 19.40 siralarinda merkez Çukurova ilçesine bagli Mahfesigmaz Mahallesi’nde meydana geldi.


Yolda yürüyen Jale D. Ö. (46) isimli kadinin çantasi, motosikletli 2 kisi tarafindan kapkaç yöntemiyle çalindi. O anlar çevrede bulunan bir apartmanin güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. 

Görüntülerde, spor motosikletin arkasinda oturan sahsin, Jale D.Ö.’nün omzundaki çantayi tutarak çektigi görüldü. Kadin çantayi birakmak istemeyince çekmenin siddetiyle yere düstü. Bir süre yolda sürüklenen ve kol ve bacaklarindan yaralanan kadina çevredeki vatandaslar yardim etti. Ihbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil ekipleri geldi. 

Il Emniyet Müdürlügü Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, motosikletli iki kapkaççinin yakalanmasi için çalisma baslatti. Yaklasik 250 güvenlik kamerasi görüntüsünü tek tek inceleyen polis, kapkaçin gerçeklestirildigi motosikleti yanmayan sol farindan tespit etti. Kapkaççilarin Ömer Y. (32) ile Furkan A. (19) oldugunu belirleyen polis, sahislari çabucak yakaladi. 

Tekstil atölyesinde çalistiklari tespit edilen Ömer Y. ile Furkan A.’nin, çaldiklari çantayi Seyhan Baraj Gölü kenarinda yaktiklari, içerisindeki cep telefonunu da göle attiklari belirlendi. Sahislarin emniyetteki sorgularinda, “Paraya ihtiyacimiz yok. Adrenalin, heyecan olsun diye yaptik” dedigi ögrenildi. 
Emniyetteki islemlerinin ardindan ‘yagma’ suçundan adliyeye sevk edilen Ömer Y. ile Furkan A. tutuklandi. 

 


  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu