Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Karikatür Festivali için geri sayım başladı

Karikatür Festivali için geri sayım başladı

Karikatür Festivali için geri sayım başladı

Çukurova Belediyesi 4. Uluslararasi Karikatür Festivali 15-16 Kasim tarihleri arasinda düzenlenecek. Etkinlikle ilgili tüm hazirliklar tamamlanma asamasina gelirken, karikatür severler de bu önemli etkinlige günler kala geri sayima basladi. Yurt disi ve yurt içinden önemli isimlerin davet edildigi festival; “Ustalara Saygi” ve “1940’li Yillarda Çukurova’da Karikatür” sergileriyle açilacak.

 

Atölye çalismalari ve panellerin gerçeklestirilecegi festivale yurt disindan AntonioRodrigez, AntonioAntunes ve HomedJavadzade gibi ünlü isimler katilacak. Türk karikatürünün önemli isimleri Kamil Masaraci, Gani Müjde, Muammer Olcay, Zeynep Gergi, Mehmet Çagçag, Hicabi Demirel, Turgay Karadag ve Hilal Özcan yurt içinden katilacak isimler olarak dikkat çekiyor. Bu isimlerin yaninda Ali Rasit Karakiliç, Mustafa Öncül, Ayça Öztorun, Mehmet Saygin, Sefa Sofuoglu, Serdar Sayar, Berkem Çetin ve Burak Kazar da festivalde yerlerini alacak.

 

ÇUKUROVA’NIN ÇIZGILERI KARIKATÜR KITABI

Öte yandan bu yil katilimcilari bir de karikatür kitabi sürprizi bekliyor. Amatör çizerlerin karikatürlerini kabul eden Çukurova Belediye Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bu eserleri kitap haline getirdi. Yüzlerce eserin yer alacagi “Çukurova’nin Çizgileri” adli karikatür kitabi katilimcilara hediye edilecek.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR AGIRLANACAK

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, uzun bir hazirlik döneminin ardindan çalismalarin son asamaya geldigini belirterek, “Bu yil 4’üncüsünü gerçeklestirecegimiz Uluslararasi Karikatür Festivali bu yil daha renkli geçecek. Ilk 3 festivalimiz de Türkiye genelinde ses getirmisti. Her yil üstüne koyarak daha güzel festivaller gerçeklestiriyoruz. Yine dünyaca ünlü sanatçilari agirlayacagiz. Bunun mutlulugunu yasiyoruz” dedi.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı