Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Kiralık ve satılık ev ilanı vermek yasaklanıyor; cezası 25 bin lira!

Kiralık ve satılık ev ilanı vermek yasaklanıyor; cezası 25 bin lira!

Kiralık ve satılık ev ilanı vermek yasaklanıyor; cezası 25 bin lira!

Tasinmaz Ticareti Yetki Belgesi için geri sayim baslarken, yapilan yasal düzenlemeyle birlikte artik kiralik ve satilik daire ilanlari internetten sadece yetki belgesi olan emlakçilar tarafindan verilebilecek. Yetki belgesi olmadan satilik ya da kiralik ilani verenlere 25 bin TL para cezasi verilecek.

Ticaret Bakanligi tarafindan ilk olarak 5 Haziran 2018 tarihinde hazirlanan ancak süreçte düzenlemeler için çok kez yürürlüge giris tarihi ertelenen Tasinmaz Ticareti Yönetmeligi için geri sayim basladi.

Ilk olarak 2018 senesinde gündeme gelen tasinmaz ticareti yönetmeligi emlakçilarin yogun basvurulari üzerine birkaç kez ertelenmek zorunda kalmisti.

Resmi Gazete ile yayimlanan son düzenlemeye göre Tasinmaz Ticareti Hakkinda Yönetmelik için verilen son tarih 31 Agustos 2020 olarak duyurulmustu. Yani 31 Agustos 2020 tarihi itibari ile yeni bir erteleme karari çikmadigi takdirde tasinmaz ticareti yetki belgesi resmi olarak yürürlüge girmis olarak kabul edilecek.

 

Vatandaslar ilan veremeyecek!

Yapilan düzenlemenin ardindan internetten sahibinden satilik ve kiralik daire ilanlari da bu kisilerin yetki belgesi olmamasi nedeni ile otomatik olarak yasaklanmis olacak. Bundan sona vatandas internet üzerinden kendine, babasina, kardesine, esine ait olan konut, daire, isyeri ve arsa gibi tasinmazlar için hiçbir sekilde satis islemi yapamayacak.

Internet üzerinden verilen ilanlar üzerindeki tüm yetki emlakçilara geçecek. Internetten kiralik daire ya da satilik ev gibi sahibinden satilik ilanlari sadece yetki belgesi olan emlakçilar tarafindan verilecek. Internet üzerinden ilan verme yetkisi sadece belgeye sahip olan emlakçilara ait olacak.

Emlakçilik yetki belgesi olmadan çalismaya devam eden emlakçilara ise durumun tespit edilmesi halinde 25 bin TL para cezasi kesilecek. Yetki belgesi almayan emlakçilarin da çalismalarina izin verilmeyecek.

Emlakçilik yetki belgesi almak isteyen kisilerin ise mutlaka belirli kriterlere sahip olmalari istenecek.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı