Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

KKTC Başbakanı Tatar: Libya ile yapılan anlaşma yeni bir haritaya sebebiyet vermiştir

KKTC Başbakanı Tatar: Libya ile yapılan anlaşma yeni bir haritaya sebebiyet vermiştir

KKTC Başbakanı Tatar: Libya ile yapılan anlaşma yeni bir haritaya sebebiyet vermiştir

KKTC Basbakani Tatar: Libya ile yapilan anlasma yeni bir haritaya sebebiyet vermistir

 Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakani Ersin Tatar, Türkiye'nin deniz yetki alanlari sinirlandirmasi konusunda Libya ile anlasma imzalamasinin Dogu Akdeniz'de yeni bir haritaya sebebiyet verdigini belirtti.

Tatar, Kibris Sosyal Bilimler Üniversitesi ile Türkiye Düsünce Kulübü (TDK) is birligiyle düzenlenen 'Mavi Vatan Kibris' konulu panele katilan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Disisleri Komisyonu Üyesi Atilla Ödünç Türkiye Düsünce Kulübü  Adana Il Baskani Umut Topal  ile TDK Genel Baskani Ercan Yakut'u makaminda kabul etti.

 

Türkiye ile KKTC arasindaki is birliginin her platformda var oldugunun altini çizen Tatar, bunun da iki ülke arasindaki baglari daha da güçlendirdigini kaydetti.

 Tatar, bu tür etkinliklerin Dogu Akdeniz'deki mücadelede ve Türkiye ile KKTC'nin hak ve çikarlarinin korunmasinda yapilan çalismalarin ve azimli mücadelenin degerlendirilmesinde önemli olduguna isaret etti.

 Bölgedeki oyunlari iyi okumak gerektigini vurgulayan Tatar, 'Burasi fevkalade aktif bir bölge. Dogu Akdeniz'de, su anda KKTC'nin de içinde bulundugu bu bölgede, belli ki çok büyük mücadeleler verilmektedir.' degerlendirmesinde bulundu.

 Tatar, Türkiye'nin Libya ile yaptigi anlasmanin TBMM'de onaylanmasi ve yürürlüge girmesinin KKTC'yi de ilgilendiren önemli bir gelisme oldugunu vurgulayarak sunlari kaydetti:'Libya ile yapilan bu anlasma yeni bir haritaya sebebiyet vermistir. Bu harita baglantisi ile söz konusu bölgelerde, ileride bulunacak olan zenginliklerde bizlerin de haklari, hak mücadelesinde önemli bir pozisyondadir.'



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli