Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Kocaispir, 'Daha güzel, büyük hizmetlere imza atacağız'

Kocaispir,

Kocaispir, 'Daha güzel, büyük hizmetlere imza atacağız'

Yüregir Belediyesi Sosyal Girisimcilik Merkezi projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yürütülen Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda destek alma hakki kazandi. Valilik Toplanti Salonunda düzenlenen törende destekleme protokolünü imzalayan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Bu gelecegimiz gençlerimiz için çok güzel bir kazanim. Yüregir’de hep birlikte her alanda daha güzel, daha büyük hizmetlere imza atacagiz.” dedi.

 

“BU GENÇLERIMIZ IÇIN GÜZEL BIR KAZANIM”

Yüregir Belediyesi’nce hazirlanan ‘Yüregir Sosyal Girisimcilik Merkezi’ projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yürütülen ve Çukurova Kalkinma Ajansi'nin destekledigi Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda destek alma hakki kazandi. Valilik Toplanti Salonunda Vali Mahmut Demirtas baskanliginda gerçeklestirilen törende Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ve Çukurova Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu projenin destekleme protokolünü imzaladi.

 

Proje kapsaminda Yüregir’de dezavantajli durumdaki gençlere ve kadinlara yönelik sosyal girisimcilik odakli egitim, üretim, satis ve danismanlik hizmetleri verebilen, onlarin sosyal odakli girisimcilik faaliyetlerine ücretsiz destek saglayan bir “Yüregir Sosyal Girisimcilik Merkezi’ kurulacak. Yüregir Belediyesi Kültür Merkezine mutfak, tekstil ve seramik üretim atölyelerinin kurulacagi proje ile gençlere ve kadinlara sosyal girisim ve sosyal girisimcilik davranisi konularinda egitimler verilerek, is piyasasinda ihtiyaç duyacaklari sosyal girisimcilik becerilerini kazanmalari saglanacak.

 

Kurulacak atölyelere üretim yapma imkâni da vereceklerini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Atölyelerimizde verilecek egitimler sonrasinda istekli girisimcilerimize mentörlük destegi sunacagiz. Bu atölyelerimize üretim yapma imkâni verecegiz. Böylece proje ile kurulacak atölyelerimiz bir sosyal kooperatif olarak isletilecek ve buralarda sosyal girisim veya kooperatiflerin olusturulmasi tesvik edilecek.” dedi.

Baskan Kocaispir, “Bu projemiz gelecegimiz gençlerimiz için çok güzel bir kazanim. Yüregir’de hep birlikte her alanda daha güzel, daha büyük hizmetlere imza atacagiz. Sayin Cumhurbaskanimizin ‘Gençler, unutmayin her milletin bir hedefi, davasi ugruna ölümü göze aldigi bir kizil elmasi vardir. Bizim kizil elmamiz da muasir medeniyetler seviyesinin üstünde büyük ve güçlü Türkiye'nin insasidir.’ seklinde ifade ettigi o kutlu gaye ugrunda kendi bölgemizde kararlilikla ve azimle çalisiyoruz. Projemizde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Yüregir’imize, Adana’miza hayirli olsun.” seklinde konustu.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli