Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

KONCUK:,'TAN NET TAVIR KARA LİSTE İZAH EDİLMESİ GEREK

KONCUK:,

İYİ Partili Koncuk'tan liste krizine dair yorum: Elimizde mesajlar var, sineye çekmemizi kimse beklemesin

IYI Parti'de 'oy verilmeyecekler' listesinde ismi bulunan Adana Milletvekili Ismail Koncuk, kara listenin izah edilmesi gerektigini söyledi.

Koncuk, 'Suskun kalmamamizi, sineye çekmemizi hiç kimse beklemesin. Bunun düzelmesi lazim' dedi. Koncuk, konuya iliskin ellerinde mesajlar oldugunu da söyledi.

IYI Parti'de, 2. Olagan Kurultay'da Genel Idare Kurulu (GIK) üyeligi seçimi için delegelere gönderildigi iddia edilen 'oy verilmeyecekler' listesinde ismi yer alan muhalif milletvekillerinden Ismail 

Koncuk, IYI Parti'nin umut hareketi olarak kurulduguna vurgu yaparak, 'Tam rüzgarimizin güçlendigi, yelkenlerimizin sistigi bir dönemde 2’nci olagan genel kurulumuzu yaptik. O genel kurula gelinceye kadar IYI Parti teskilatlari arasinda, milletvekilleri ile genel merkez arasinda, bizimle genel baskanimiz arasinda herhangi bir tartisma herhangi bir olumsuzluk söz konusu bile degildi. Ama genel kurula gittigimizde bir 'kara liste' ile karsi karsiya kaldik. GIK'e aday bazi arkadaslarimizin isimleri o listede vardi. Ben ve Ümit Özdag aday olmadigimiz halde o listede vardik. Enteresan olan bu. Yani biz GIK'e aday degildik. Neden o listedeyiz; bunun cevabini hala bulabilmis degiliz' diye konustu.

'Kara listenin izah edilmesi lazim'

Koncuk, söz konusu listede 10 kisinin isminin bulundugunu hatirlatarak, 'Bu arkadaslarimizdan Hayrettin Nuhoglu, büyük emekleri olan; daha parti Meclis'e girmeden o maddi sikintilari yasadigimiz dönemde büyük fedakarliklari olan bir agabeyimiz. Feridun Bahsi; partinin kurulusunda büyük katkilari ve emekleri olan bir kardesimiz. Ümit Özdag; Türkiye’nin tanidigi Türk milliyetçisi bir insan. Partinin kurulusunda yer almis bir kardesimiz. Dolayisiyla bu insanlarin 'kara liste'ye alinmasinin sebebinin izah edilmesi lazim. Yani bu insanlar IYI Parti’ye ihanet mi ettiler, genel baskana bir saygisizlik mi yaptilar, teskilatimizi tanimamazlik mi yaptilar; ne yaptilarsa bu insanlarin o kara listeye alinmasinin bize açiklanmasi lazim, bize izah edilmesi lazim' dedi.

'Mesajlari açiklamaya gerek duymuyorum ben'

Koncuk, söz konusu listeyi üstlenenin de olmadigini isaret ederek, 'Bu liste ortada kaldi. Ama bu liste il baskanlari eli ile dagitildi. Kimse 'Biz yapmadik' demesin. Bu liste il baskanlari eliyle dagitildiysa; hatta bazi il baskanlarinin delegelerin bulundugu WhatsApp gruplarina 'sunlara sunlara oy verilmeyecek' diye mesajlari da elimizde var. Bunlari açiklamaya gerek duymuyorum ben. Dolayisiyla bunun bir merkezden idare edildigi ve teskilatlarimiz, delegelerimiz istismar edilerek; ben delegelerimizi, il baskanlarimizi asla suçlamiyorum, istismar edilerek bir baski olusturularak bu insanlara oy vermemesi telkin edildi' ifadelerini kullandi. 

'Genel baskanin iradesini kim çizebilir?'

Koncuk, genel baskan Meral Aksener’in listesinde isimleri bulunan vekillerin üzerini kimsenin çizemeyecegini ifade ederek, 'Ben her zaman söyledim. Aytun Çiray 100 kisilik listede 11’inci sirada. Sayin genel baskanimiz 11’inci sirada takdir etmis ve Aytun Beyi yazmis. Yavuz Temizer genel baskanimizin çok sevdigi bir kardesimizdir, 15’inci sirada. Eski diplomatlardan Adnan Aydin Sezgin milletvekilimiz 17’nci siradaydi, Hayrettin Nuhoglu da 50’nci sirada. Burada genel baskanimizin bir iradesi vardi. Bu arkadaslarimizi bu siraya koyarak sayin genel baskan 'ben bu arkadaslarimla çalisirim, çalismak istiyorum' diye bir mesaj veriyor. O halde bunu kim çizebilir? Yani genel baskanin bu iradesini kim çizebilir? Bunun izah edilmesi lazim. Kim çizdiyse çizme talimatini kim verdiyse bunlarin tespit edilmesi lazim, bunlarin bulunmasi lazim, bu tartismalarin bitirilmesi lazim. Ortada hiçbir sey yokken bu tartismaya sebep olan insanlar bu listeyi hazirlayarak IYI Parti’nin gelismesinin önüne bir engel koymak isteyen, genel baskanimiz Meral Aksener’in iradesine karsi duran bu insanlar ortaya çikarilmalidir. Bizim talebimiz budur' degerlendirmesinde bulundu.

'Neden yen içinde alacak?'

Koncuk, IYI Parti'de adamciligin, hizipçiligin yer bulamayacagina deginerek, söyle konustu:

  • 'Hele emek vermis, alin teri dökmüs insanlarin asagilanmasi, adeta hakarete ugramasi, teskilat nazarinda kara listeye alinmis insan durumuna düsürülmesi hiç kimsenin hakki da degildir haddi de degildir. Dolayisiyla buna suskun kalmamamizi, sineye çekmemizi hiç kimse beklemesin. 'Kol kirilir yen içinde kalir.' Neden yen içinde kalacak? Yen içinde kalinca düzelecek mi? Düzelmesi lazim. Bunlar düzelmedikten sonra IYI Parti sürekli tartisilan bir siyasi parti olarak önümüzde duracak. Bunu asla istemiyoruz. Dolayisiyla biz bu tartismalarin bir an önce ortadan kaldirilmasini, IYI Parti’nin yeniden fabrika ayarlarina dönmesini israrla ifade ediyoruz. Partimizin içerisinde mücadelemize devam edecegimizi ilan ettik, umarim bu taleplerimiz karsilik bulur. Karsilik bulmazsa bundan daha farkli anlamlar çikarmak istemiyoruz.'

'Teskilata talimat verme yetkisi kimdeyse sorumlu o'

Koncuk, il baskanlarina talimat verme yetkisi kimdeyse sorumlunun o olduguna isaret ederek, 'Bu teskilatlara talimat verme yetkisi kime aitse o arkadasimiz bundan sorumludur. Yok 'il baskanlari kendi basina hareket etmis kendi kendilerine bir liste düzenlemis' deniyorsa o zaman da sorarim; siz orada ne is yapiyorsunuz? Yani il baskanlari oturup bir yerde bu teskilatta kara listeye alinmasi gereken insanlarin listesini yapiyorsa siz neredesiniz bunlar bunu yaparken. Ama ben il baskanlarinin böyle bir derdinin oldugunu düsünmüyorum. Dolayisiyla bunun sorumlulari bellidir. Bunun arastirilmasini, tespit edilmesini ve IYI Parti’nin tekrar kurulus misyonlarina uygun adimlarinin atilmasini bekliyoruz. Fabrika ayarlarina dönmesini istiyoruz' dedi.

'Aksener'den görüsme talebi gelirse görüsürüz'

Koncuk, Meral Aksener ile görüsüp görüsmeyeceklerine iliskin de 'Sayin genel baskanimizdan bizle bir görüsme istegi gelirse elbette zevkle görüsürüz. Ama bizim böyle bir talebimiz yok. Sayin genel baskanin bizle görüsme istegi varsa, bir telefon kadar yakiniz, çagirir. Yüz yüze bunlari kanaatlerimizi kendisine ifade ederiz' ifadesini kullandi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli