Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kozan'ın kurtuluşuna buruk kutlama...

Kozan

Kozan'ın kurtuluşuna buruk kutlama...

Adana'nin Kozan ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü korona virüs tedbirleri kapsaminda sosyal mesafe kuralina uyularak buruk kutlandi.
Adana'nin Kozan ilçesinde tarihi Hoskadem Camii Kurtulus programi, Kozan Kalesinden 7 top atisi ile basladi. Törene, Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, AK Parti Kozan Ilçe Baskani Av. Yusuf Bilgili ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe Müftüsü Celil Karaca, Kurulus Savasinda mücadele eden müfrezelerin temsilcileri de katildi.


Hoskadem Camii önünde düzenlenen programda kurtulus ezani okunarak düsman bayragi indirildi. Yerine Türk bayragi çekildi. Düsman bayragi ayaklar altina alinarak ezildi. Zincirlenmis Hürriyet Kizi kurtarildi.
Ilçe Müftüsü Celil Karaca sehitler için dua ederken Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan konusma yaparak Allah bir daha o günleri yasatmasin dedi.

 

2 Haziran'in esarete, baska bir bayrak altinda yasamaya, sömürgecilige, emperyalizme karsi destan yazilan bir gün oldugunu kaydeden Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, Kozan topraklarinin düsman çizmelerinden kurtuldugu gün olan 2 Haziran 1920'yi hatirlatarak, 2 Haziran'in kahraman Kozanlilarin gelecek nesillere bahsettigi özgürlük günü oldugunu söyledi. Baskan Özgan, 'Günümüzden tam 100. yil önce Kozan'daki kahraman ecdadimiz ölüm kalim savasi vererek canlari pahasina bu topraklari düsmandan temizlediler. Isgalci güçler, 100. yil önce bugün tüm Anadolu'da oldugu gibi Kozan'da da yüregi vatan sevgisi ile dolu Türk askeri ve halkinin direnci karsisinda isgal ettikleri topraklardan çekilmek zorunda kalmislardir. Kozan'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümünü kutluyor, bu bagimsizlik ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlariyla ödeyen aziz sehitlerimizi, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini minnet ve sükran duygulariyla rahmetle anarken, Allah bizleri tekrar esaret altina düsenlerden etmesin' dedi.
Hoskadem Camii önünde düzenlenen programin ardindan törene katilanlar Kozan Mezarliginda bulunan Feke Kaymakami iken kurtulus mücadelesi için orduya katilarak sehit düsen Saimbey'in kabrini ziyaret etti. Burada Kur'an-i Kerim okundu, Hoskadem Camii imam hatibi Abdurrahman Yilmaz tarafindan sehitler için dua edildi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli