Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Kumsal bebeğin şüpheli ölümü ailesini yasa boğdu

Kumsal bebeğin şüpheli ölümü ailesini yasa boğdu

Adana'da kusma ve ishal şikayetiyle özel bir tıp merkezine kaldırılan 1 buçuk yaşındaki Kumsal, iddiaya göre takılan serum sonucu fenalaştı ve aradan birkaç saat geçtikten sonra hayatını kaybetti. Küçük kızın son nefesini vermeden ön

Adana'da kusma ve ishal sikayetiyle özel bir tip merkezine kaldirilan 1 buçuk yasindaki Kumsal, iddiaya göre takilan serum sonucu fenalasti ve aradan birkaç saat geçtikten sonra hayatini kaybetti. Küçük kizin son nefesini vermeden önce ailesi tarafindan çekilen görüntüleri ortaya çikarken, aile suçlularin hak ettigi cezayi almasini istiyor.

 

Merkez Yüregir ilçesine bagli Ulubatli Hasan Mahallesi'nde yasayan Medet (26) ve Çagla (25) Dagtekin çiftinin 3 çocugundan en küçügü Kumsal, 10 Aralik Cuma günü kusma ve ishal rahatsizligi yasadi. Aile, bunun üzerine kizlarini özel bir tip merkezine götürdü. Burada tedavisi yapilan küçük kiz, taburcu edildi. 11 Aralik Cumartesi aksami tekrar rahatsizlanan Kumsal, yine ayni tip merkezine götürüldü. Burada iddiaya göre küçük çocuga serum takildi. Serumun ardindan fenalasan küçük Kumsal, doktor tarafindan taburcu edildi.

Aile eve geldiginde ise küçük çocugun morarmaya basladigini ve nefes alis verisinin degistigini 12 Aralik Pazar sabahi da evlatlarinin hayatini kaybettigini öne sürdü. Küçük çocugun ölümü üzerine Adana Adli Tip Kurumu Morgu'nda kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapildi. Minik Kumsal'in cansiz bedeni de Mutlu Mezarligi'na defnedildi.

 

'Canimizi yaktilar'

Baba Medet Dagtekin, 'Çocugumda sadece ishal ve kusma vardi. Doktor agzina bir çubuk katti ve daha sonra serum yapildi. Hiçbir sekilde idrar ve kan testi yapilmadi. Serumdan sonra çocugumun rengi gitti ve mosmor oldu. Doktora 'Hocam, çocuk ölecek' dedim ama doktor da 'Hiçbir sey olmaz' diyerek taburcu etti. Çocuk sabaha kadar hiç uyumadi ve sabah ben çocugumun cenazesini aldim. Canimizi yaktilar. Evde vefat etti çocugum. Buradan giderken hiçbir seyi yoktu' diye konustu.

Öte yandan Dagtekin, özel tip merkezi sahibinin de kendilerine hak verdigini ileri sürdü. Anne Çagla Dagtekin ise kizinin tip merkezine gitmeden önce hiçbir rahatsizligi olmadigini belirterek, 'Çocugum saglamdi. Hastaneye gittikten sonra kötülendi. Biz yandik, baskalari yanmasin' dedi.

Kumsal'in babaannesi Türkan Dagtekin (57) ise sikayetçi olduklarini anlatarak, 'Sabah oglum telefon açti ve kizinin kötü oldugunu söyledi. Ben de geldim ama bir baktim ki torunum oglumun kucaginda can vermis. Hiçbir seyi yoktu. Biz bir sey istemiyoruz, bize yapildi baskasina yapilmasin. Sikayetçiyiz' ifadelerini kullandi.

IHA muhabirinin ulastigi özel tip merkezi yetkilileriyse iddialari kabul etmeyerek kamera kayitlari oldugunu, küçük kizin hastaneden herhangi bir rahatsizligi olmadan çiktigini söyledi. 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı