Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Liyakatsizlik yuva yapmış...

Liyakatsizlik yuva yapmış...

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, Bakan olduktan sonra yaptığı “liyakatsiz” atamalarla, görevden almalarının mercek altına alınması ve araştırılmasının önem arz ettiğini ifade ederek konu ile i

Adana Milletvekili Ismail Koncuk, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in, Bakan olduktan sonra yaptigi “liyakatsiz” atamalarla, görevden almalarinin mercek altina alinmasi ve arastirilmasinin önem arz ettigini ifade ederek konu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskanligina soru önergesi ve Meclis Arastirmasi verdigini belirtti.

Milli Egitim Bakani olduktan sonra yaptigi tüm atamalar ve görevden almalarla ilgili gündemden düsmedigi gibi Millî Egitim Bakanligi tarihinde emsali görülmemis bir atamaya daha imza atildigini, yapmis oldugu açiklama ile dile getirdi. ÖSYM baskanligi yaptigi dönemde makam soförü olarak birlikte çalistigi ve devlet memuru olmayan “Ilyas Öcal,” Bakan olduktan sonra Millî Egitim Bakanligina “sözlesmeli statüde çalisan isçi” olarak ise baslatilmis ardindan da 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu Madde 76’ya göre hülle yolu ile Bakanlik Özel Kalem müdürlügü makamina istisnai kadro/atama ile devlet memuru oldugu bilgisi kamuoyunda genis infial olusturdugunu ifade etti.

Öncelik egitim olmali!

Koncuk, önceligi egitim olan bir Bakanlik, bir Bakanin “liyakatsiz atamalari” ile mesgul edilmemeli, egitimcilerin ve egitim sisteminin biriken sorunlari bir an önce çözüme ulastirilmali, dedi.
Bu baglamda; “Mahmut Özer’in Bakan olarak göreve geldigi günden bu yana, Millî Egitim Bakanliginda 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu Madde 76 ya göre es, dost, akraba ve arkadas kaç kisiye asaleten kadro verildiginin, kadro alanlarin hangi birimlerde göreve baslatildiginin arastirilmasi ve yanlisliklarin giderilmesi elzemdir. Hükümet geregini yapmalidir!” diyerek sözlerine son verdi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı