Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

MHP’li Muharrem Varlı vatandaşa tercüman oldu

MHP’li Muharrem Varlı vatandaşa tercüman oldu

MHP Adana Milletvekili MYK Üyesi Muharrem Varlı; tarımda üretimi artırıcı, ithalatı azaltıcı sistemin daha çok benimsenmesi gerektiğini söyledi. Varlı, çiftçinin yanında ayrıca emeklilere, asgari ücret çalışanlarına ve işsizlere de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili MHP MYK Üyesi Muharrem Varli; Çukurova bölgesinde on binlerce insanin geçimini sagladigi tarim sektöründe öne çikan sorunlara deginerek üreticilere tercüman oldu. Varli ayrica emeklilerin, asgari ücretle çalisanlarin ve hiçbir geliri olmayan vatandaslarin sikintilarini da dile getirdi.

MHP Grubu adina konustu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde MHP Grubu adina söz alan Varli; gübre, akaryakit, ilaç ve diger girdilerdeki fiyat artislarinin üretim maliyetini artirdigini belirterek çiftçiyi ekime yönlendirecek, ithalati azaltacak, üretimi tesvik edecek sistemin daha çok benimsenmesi gerektigini vurguladi.

Varli özetle sunlari söyledi:

Sulama kanallari

“Yedigöze Baraji yapildi, bitirildi ama 750 bin dönüm arazinin tamaminin sulanabilmesi için sulama sebekelerinin tamamlanmasi lazim, böylece hem çiftçilerimize hem de ülke ekonomisine katki saglamis oluruz. Ayrica sivrisinek üremesine ve tikanmalara neden olan tasiyici drenajlarin sik sik temizlenmesi gerekiyor.”

Limon üreticilerinin durumu

“Bu yil narenciyeyle ilgili, bölgemizde ve diger yerlerde ciddi sikintilar oldu. Iç piyasadaki üretim fazlaligi ve ihracattaki sikintilar nedeniyle özellikle limon üreticilerimizin çok ciddi kayiplari var. Narenciye üreticilerimiz bu konuda destek bekliyor.”

Bugdayda açik var

“Pandemi sürecinde gördük ki gida sektörü her seyden önemli. Bu yüzden bugday stratejik bir ürün. Türkiye'nin su anda bugday ihtiyaci 22-23 milyon ton. Geçen yil üretim 18 milyon ton civarinda oldu, 4 milyon ton gibi bugdayi disaridan ithal etmek zorunda kaldik. Bugday üretimini artirabilmemiz, gida sektöründe de eksikligi giderebilmemiz, ithalati önleyebilmemiz adina bugdayi çiftçimize mutlaka ektirmemiz lazim, ektirebilmek için de destekleri artirmamiz lazim.”

Misir fiyati korunmali

“Çiftçimiz; gida, yem, yag, glikoz sanayinde önemli bir ürün olan misiri artik iyi ögrendi; ekiyor, dikiyor, hasadini yapiyor. Geçen yilki fiyatlarla çok sükür çiftçimiz kazandi ama bu yil Dolar artisina bagli gübre fiyatlari ciddi derecede yükseldi. Çiftçilerimiz prim desteklerinin artirilmasini, fiyatlarin korunmasini bekliyor.”

Pamuk fiyatlari

“Pamukta geçen yil fiyatlar iyiydi, çok sükür çiftçimiz pamuktan da para kazandi. Ancak yine dedigim gibi gübre fiyatlari çok ciddi arttigi için önümüzdeki yil da bu fiyatlari koruyabilecek sekilde çiftçimizi desteklememiz ve tesvik etmemiz lazim. Türkiye’nin ihtiyaci olan 3.5 milyon ton kütlüyü ürettigimiz zaman, yag ithalatimiz ve döviz çiktimiz da azalacaktir. Tekstilin ham maddesi olan ve önemli istihdam saglayan pamugun ekim ve üretimini mutlaka tesvik etmemiz lazim.”

Emekliler, asgari ücretliler ve issizler

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varli, ayrica issizler, emekli maaslari ve asgari ücret konusunda da açiklamalarda bulundu. Varli “Ben Hükûmetin hem asgari ücretlileri, hem emeklileri hem de hiçbir maasi olmayan çok dar gelirli insanlari kaymakamliklar, valilikler vasitasiyla koruyacagi kanaatindeyim. Asgari ücretle geçinmenin ne kadar zor oldugunu herhâlde hep birlikte görüyoruz. Toplumun içerisinde yasiyoruz, gezdigimiz zaman karsilastigimizda insanlarimiz bunlari bize söylüyorlar. Yani, hem asgari ücreti, hem emekli maasini burada insanlarimizi magdur etmeyecek sekilde düzenlememiz lazim.”

id='yorumForm' method='post' name='yorumForm'> 


  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı