Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Milletvekili Bulut, 'Adana'ya yazık ediyorsunuz'

Milletvekili Bulut,

Milletvekili Bulut, 'Adana'ya yazık ediyorsunuz'

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda Adana’da yasanan sel felaketi ile ilgili konustu. Adana'da son yüzyilin en büyük sel felaketinin yasandigini kaydeden Bulut, metrekareye 250 kilo yagmur yagdigini, ancak iktidarin buna ragmen bölgeyi afet bölgesi ilan etmedigini kaydetti.

KURUM’A TESEKKÜR

Sel sonrasi bölgeye gelen Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’a tesekkür eden Bulut, hizli bir sekilde, ilk planda selden etkilenen 3.668 eve yardim yapildigini, hasarli 400'e yakin evde ve su altinda kalan 123 bin dekar alan için tespitler yapildigini bildirdi.  Bulut, “Bizim umudumuz, istegimiz, arzumuz burada olusan hasarin bir an önce karsilanmasi” dedi.

TOPLANTIYA ÇAGRILMAMAMIZ BASIT BIR OLAY DEGIL

Kurum’un ziyaretinden sonra da Adana'ya Meclisin 1'inci partisinin Genel Baskan Yardimcisi Ömer Çelik’in geldigini kaydeden Bulut, Adana Büyüksehir ve ilçe belediye baskanlari, Adana AKP milletvekilleri, AKP Il Baskani ve Vali ile bir toplanti düzenlendigini belirtti. Toplantiya dair fotografi gösteren Bulut, “Ertesi gün, gazetelere bu fotograflar su servis edildi: 'Çelik, Adana belediye baskanlari ve Adana milletvekilleriyle kriz masasinda toplanti yapti' ifadelerini kullandi.  Adana’nin diger milletvekillerinin çagrilmamasina tepki gösteren Bulut, “Adana milletvekilleri olarak Adana'nin makus talihini yenme konusunda çesitli defalar basin kanaliyla bildirmemize ragmen 'Adana'ya iliskin ne varsa birlikte çözüme haziriz.' dememize ragmen maalesef bu toplantiya çagrilmadik. Bu toplantiya bir milletvekilinin, Meclisin 2'nci büyük partisinin milletvekilinin çagrilmamasi basit, alelade, o gün kendiliginden gelismis bir olay degil” dedi.

DEVLETIN GENETIGIYLE OYNAMAYIN

Yeni sistemle ilgili referandumun ardindan genel seçime gidildigini, iktidar sözcülerinin “Yasama artik daha kaliteli olacak, yürütme de yasamadan ayrilacak. Hatta, milletvekili bakan olamayacak; sayet bakan olacaksa milletvekilliginden çikarilacak' dedigini hatirlatan Bulut, “Bir ilin valisi, bir partinin, Meclisin 1'inci partisinin genel baskan yardimcisiyla böyle yan yana oturabilir mi? Bunu, kendimize yediriyor muyuz? Bunu, devletin geleneklerine yediriyor muyuz? Bunu, seçimde oy istediginiz anlayisa yediriyor muyuz? Bu, dogru bir sey degil. Devletin genetigiyle oynadigimizda iste 15 Temmuzlar oldu, hatirlayin. Devletin, demokrasinin gelenegine, bölgenin etkin siyasetçisi sebebiyle böyle müdahale ederseniz maalesef yazik edersiniz; ülkemize yazik edersiniz, demokrasiye yazik edersiniz, sehre yazik edersiniz” dedi.

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli