Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

MÜFTÜLERDE BÖYLE YAPARSA CEMAAT NE YAPSIN

MÜFTÜLERDE BÖYLE YAPARSA CEMAAT NE YAPSIN

DİNİ ÖNE SÜREREK BAKIN NELER YAPIYORLAR?

Adıyaman İl Müftülüğünden Adana’ya 2 soruşturma neticesinde Adana’ya geldiği iddia edilen İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın   o bölgede çalıştığı dönemlerde Cami İmamlarına ve Personellerine hakaret ettiği Sendikal baskılar uyguladığı gerekçesi ile Soruşturma kapsamında Adana’ya geldiği iddia edildi

 Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın gelmesini ardından bazı ilçe müftülüklerinde olumsuz şeylerin olduğu bağış makbuzlarının buhar olduğu iddiası ile  bir esnafın Adana Valiliğine ve Cimer’e  yazdığı şikayet mektubu  çıkardı.

 

 Adana Karataş Müftülüğünde neler oluyor?

Esnafın şikayet ettiği Mektupta ise şu cümleler yer aldı. 

Ben Adana Karataş ilçesinde ikamet eden bir esnafım, Karataş İlçemizdeki esnaflar arasında bir kurumla ilgi çok üzücü, çok vahim bir duruma şahit oldum.

Söyle ki:

1-Eski Karataş Müftüsü M. A. C.,'nin Kur'an Kursuna yardım toplanması için İl genelinde Valilik onayı alınarak yardım toplamıştır. Lakin Camilerde vatandaşlardan Kur'an kursu inşaatı için toplanan yardımlarla kendisine makam aracı almıştır.

2-Karataş Müftülüğüne Inan balıkçılık tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara bedava dağıtılmak üzere yüzlerce kilo hayır diye hibe edilen, balıkların para karşılığında makbuzsuz bir şekilde vatandaşlara parayla satılmış olup bu paraları bu müftü zimmetine geçirmiştir.

3-Türkiye Diyanet Vakfı Karataş şubesi vakfına bir hayırsever vatandaş tarafından 200 dönümlük bir tarla hibe edilmiştir. Bu tarlayı Allah'tan korkmaz, Peygamberden utanmaz, sözde Müftü M. A. C tarafından tanıdık akraba ve arkadaş çevresine adete peşkeş çekilircesine, 40 bin TL gibi çok çok cüzi bir rakamla satışı yapılmıştır. Bir devlet kurumu olan müftülüğün ve vakfın büyük zarara uğramasına sebep olmuştur.

4-Nuri Çomu Vakfınca, Türkiye Diyanet Vakfı Karataş şubesine, makbuz karşılığı hibe edilen 700 bin TL

nakdi yardımı, bu Müftü Coşkun, kendi zimmetine geçirmiştir.

Bu 700 bin TL makbuzun kesildiği koçanın diğer sayfaları ortadan kayıp olmuştur. Kaybolduğu bilinen bu makbuzlarla daha ne kadar vatandaşı, yardım adı altında para toplayarak dolandırdığını Allah bilir. Yukarıda zikrettiğim hususta bir devlet kurumunda cereyan etmiş olması, hem de müftülük gibi insanların güvendiği kurum tarafından işlenmesi çok üzücü bir durumdur.

Bu durumdan daha vahim olanında, bu usulsüzlükler, zimmete para geçirmeleri, insanların dini duygularını kullanarak istismar eden Müftü Mehmet Çoşkun'un yaptığı bir dünya yanlış işler şikâyet konusu olunca, Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettişlerince, önce bütün bu yanlış işler, usulsüzlükler tespit edilmesi ve bu müftünün görevden atılması ve adli mercilere durumun intikalini yapılmak üzere Müfettişlerince soruşturma tamamlanmıştır. Bir kısım siyasilerin ve Adana Müftülüğün devreye girmesiyle Müfettişin yapmış olduğu soruşturma raporu kayıtlara girmeden, Diyanet İşleri Başkanlığınca iki bir müfettiş gönderilmek suretiyle, delileri karartılarak, bu müftü Çoşkun hak ettiği cezayı alması engellenmiştir. Ve soruşturma dosyası kapatılmıştır. Bir de sanki bu dolandırıcı Müftü taltif edilircesine Adana Müftüsü M T 'nın yardımlarıyla Mersin İl Müftü Yardımcısı olarak ataması yapılmıştır.

Oysaki; İl Müftüsünün emri altında bulunan ilçedeki görevlilerle ilgili konusu suç teşkil eden bir duruma vakıf olduğunda, bu olumsuz durumu anında üst mercilere bildirmesi gerekmektedir. Suçlunun hak ettiği muameleyi görmesi ve Karataş ve Adana genelinde bilindiğinden dolayı insanların Müftülüğe olan güvenlerinin zedelenmemesi için bu Müftü M, T  Görevini yapmamış, Suçu örtmeye çalışmıştır. Ve hala da bu çok büyük olumsuz işlerin kapalı kalması için büyük çaba sarf etmektedir. Bu olumsuzluklara neden olan Müftü M T,dan da şikâyetçiyim.

Bu durumu Karataş ve Adana genelin de bilinmektedir. Bir yurttaş olarak ben Devletimiz tarafından bütün vatandaşların dini konularda aydınlatılması ve hizmetlerin sunulması için Diyanet işlerinde ve müftülük camiasında olduğundan dolayı vicdanen çok rahatsız oluyorum. Sayın yetkililer ve değerli Büyüklerim. Yukarıda yazmış olduğum hususları değerlendirmenizi rica ediyorum. Sevgi ve saygılarımla

GAZİYE MOBİNG UYGULADIĞI İDDİASI 

Çukurova Müftülüğünde görevli  Gazi Memur  olarak görev yapan bir kişinin ise sırf Gazi Olduğu için  Başta Müftü K D', M M. G, Şef M.C Ü  tarafından bilinçlice kasıtlıca sistematik bir şekilde Mobbinglere, baskılara ve hakaretlere maruz kaldığı gerekçesi ile  Çukurova Kaymakamlığının kayda girdiği  Adana Valiliğine dilekçe verdiği cümleler yer aldı 

 

 

 CAMİ İMAMI TÜRK BAYRAĞI DÜŞMANLI MI? YAPIYOR 

Türk Bayrağından rahatsız olduğu gerekçesi ile yıllardır cami içerisinde asılan Türk Bayrağından Rahatsız olan Sözde cemaate ahlak dersi veren Cami İmamı C,k’ye Türk Bayrağı bir yerine batmış olmalı ki, Bayrakları Toplatmış 

Çukurova ilçe sınırlarında bulunan   Belediye Evleri  ince Camisinde geçtiğimiz  Mart ayında C.k isminde bir görevli İmamın    iddialara göre bayrak düşmanıymış gibi caminin içinde 20-30 senedir kalan Türk bayrağı görünce caminin içinde bayrak mı olur çabuk çıkarın onu söyleyerek ten yüksek seste birine talimat verdiği ve Türk Bayrağını dışarıya çıkarttığı ileri sürüldü.Türk Bayrağının çıkmasına karşı gelen Bir Dernek Başkanın  itiraz etmesi sonuncu Cemaat önünde tartışmaların yaşandığı bu konunun ise Cami cemaatini ikiye böldüğü ileri sürüldü.

İmamın bayrak düşmanlığı yaptığı iddia edilen İnce Camide namaz kılmaktan vazgeçen bazı Cemaatin ise  çevredeki camilere gittikleri Olaydan 6 ay geçmesine rağmen hiçbir soruşturmanın yapılmadığı iddia edildi.

 

 

BİR BÜYÜK İDDİA İSE İLÇE MÜFTÜSÜ’NÜN ODASINDA UYGUNSUZ AHLAK DIŞI SİTELERİ TAKİP EDİYOR

Adana il Müftülüğüne bağlı bir ilçe Müftüsünün ise Makam odasında uygunsuz sitelere girdiği iddia edilerek, saatlerce odasında zamanını bu sitelere girerek geçirdiği ileri Sürüldü. Devamı yarın 



Nesli erkablan
8.09.2023 08:01:00
Allah sonumuzu hayır etsin kalemine sağlık

Anahtar Kelimeler: MÜFTÜLERDE BÖYLE YAPARSA CEMAAT YAPSIN
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu