Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

'Muhtarlıklar icra dosyalarıyla dolu'

'Muhtarlıklar icra dosyalarıyla dolu'

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,Çukurova Toros Mahalle Muhtari Sibel Polat’i ziyaret etti.  Muhtarlikta Bulut’u, muhtar Polat’in yani sira postacilarin adreslerinde bulamadiklari için muhtarliga teslim ettigi yüzlerce icra tebligati karsiladi.

1.5 MILYON KISI ICRALIK

Meclis’te ve basin organlari araciligiyla ülkenin içinde bulundugu kriz ortamini dile getirdiklerini kaydeden Bulut, iktidarin ekonomik krizi kabul etmek yerine üç maymunu oynadigini, her seyi güllük gülistanlik olarak göstermeye çalistigini söyledi. Son bes yilda kredi karti ve tüketici kredisi kullanan 3 milyon 687 bin kisinin, 2019 yilinda kredi karti ve tüketici kredisi borcundan dolayi 1 milyon 403 bin kisinin icralik oldugunu belirten Bulut,  “Eskiden vatandaslar muhtara ikametgahilmühaberi almaya giderdi simdi icra tebligatlarini almaya gidiyor” dedi.

MUHTARIN GETIRMESINI BEKLIYORLAR

Muhtarliga günde yüzün üzerinde icra tebligatinin geldigini kaydeden Bulut, muhtarlarin gelen binlerce evraki muhafaza etmek durumunda kaldigini kaydetti. Vatandasin evraktan haberinin dahi olmadigini söyleyen Bulut, “Bu yüzden de gelip almiyorlar. Muhtarin getirmesini bekliyorlar. Muhtarin kapi kapi evrak dagitmak gibi bir sorunlulugunun olmamasindan dolayi da vatandasin “neden bize haber vermedin” sorulariyla karsilasan muhtarlar vatandasla karsi karsiya geliyor” ifadelerini kullandi.

MUHTAR, POSTACIYA DÖNDÜ

Muhtarlarin gelen evraklarla basa çikamadigini liste tuttugunu, vatandasa evraklarini imza karsiligi verdigini söyleyen Bulut, “Muhtarlar adeta postaciya döndü. Adresine ulasamayan tebligatlar nedeniyle vatandaslar da magdur oluyor' dedi.

 



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı