Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ortak proje üretecekler...

Ortak proje üretecekler...

Adana’da faaliyet gösteren çok sayıda derneğin bir araya gelmesiyle oluşturulan Adana Kardeş Kültür Dernekleri Platformu, Çukurova Belediyesi’ni ziyaretinde Başkan Soner Çetin ile işbirliği olanakları ve hayata geçirilecek ortak projele

Adana’da faaliyet gösteren çok sayida dernegin bir araya gelmesiyle olusturulan Adana Kardes Kültür Dernekleri Platformu, Çukurova Belediyesi’ni ziyaretinde Baskan Soner Çetin ile isbirligi olanaklari ve hayata geçirilecek ortak projelerle ilgili fikir alis verisinde bulundu.
Adana’daki çesitli derneklerin olusturdugu Adana Kardes Kültür Dernekleri Platforma, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’i ziyaret etti.

Platform Baskani Aziz Sagiroglu, olusuma bu yilin basinda resmiyet kazandirdiklarini belirterek, “Üye derneklerin tamami kurumlar yapilar. Içimizde yönetimi olmayan, faaliyeti ve etkinligi bulunmayan sözde dernekler yok. Bu platformu Adana Balkan Türkleri Dernegi ve Dünya Avsarlar Dernegi öncülügünde olusturduk. Sagolsunlar çok sayida dernek bize katildi ve hemen bir yil içinde yapacagimiz faaliyetleri belirledik, ortak basin açiklamalari yaptik” dedi.
Su anda nezaket ziyaretleri yaptiklarini ve olusum hakkinda bilgi verdiklerini kaydeden Aziz Sagiroglu, “Belediyelerimizde ortak projeler gelistirmek istiyoruz. Baskanimiz Sayin Soner Çetin, bizlere karsi her zaman olumlu yaklasti ve destek verdi. Çukurova Belediyesi ile birlikte çalismak isteriz. Avrupa Birligi ve Kalkinma Ajansi destegi saglayacak projeler gelistirmek isteriz” seklinde konustu.

SONER ÇETIN: ISBIRLIGINE HAZIRIZ

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin de Adana’nin etkin derneklerinin bir araya gelerek platform olusturmasinin kendisini memnun ettigini söyledi. Böylesi bir birlikteligin Adana için önemli islere imza atacagina inandigini söyleyen Baskan Soner Çetin, “Biz de Çukurova Belediyesi olarak isbirligi yapmaktan, birlikte projeleri hayata geçirmekten mutluluk duyariz. Adana için yapilacak her türlü girisimin yanindayiz ve destekliyoruz” dedi.

PLATFORMDAKI DERNEKLER

Adana Kardes Kültür Dernekleri Platformunda su kurumlar bulunuyor:
Adana Balkan Türkleri Dernegi, Türkistanlilar Dernegi, Tüm Adana Kirim Türkleri Dernegi, Konya Eregliler Dernegi, Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimler Dernegi, Bozdoganlar Dernegi, Imamoglu Balkan Türkleri Dernegi, Tüm Kamu Çalisanlari Dernegi, Azerbaycan Is Kadinlari Dernegi, Kadin ve Çocuk Haklari Dernegi, Çukurova Oguz Boylari Dernegi, Kayserililer Yardimlasma Dernegi, Dünya Avsarlar Dernegi, Yumurtalik Çevre Koruma Dernegi, Adana Teberler Dernegi, Gaziantepliler Dernegi, Andirin ve Kadirlililer Dermegi, 351 Dernek Adina Rumeli Balkan Bektasi Dernekleri Federasyonu Adana ve Bölge Baskanlari.



Anahtar Kelimeler: Ortak proje üretecekler...
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı