Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Pitpullu şebeke, işitme engelli emekliyi de dolandırmış

Pitpullu şebeke, işitme engelli emekliyi de dolandırmış

Pitpullu şebeke, işitme engelli emekliyi de dolandırmış

Pitpullu sebeke, isitme engelli emekliyi de dolandirmis
Adana'da emekli, dul ve yetimlerin maaslarini resmi evrakta sahtecilik yaparak dolandiran sebekenin kurbanlarindan biri de 150 bin lira parasini kaptiran isitme engelli emekli Abdülkadir Çatir çikti
Çatir, zanlilara operasyon yapildigini duyunca onlara tepki göstermek izin adliye önüne geldi
ADANA - Adana'da emekli, dul ve yetimlerin maaslarini resmi evrakta sahtecilik yaparak dolandiran sebekenin kurbanlarindan biri de 150 bin lirasini kaptiran isitme engelli emekli çikti. 
Subat ayinin sonunda polise basvuran emekli H.Ü. yardim etme bahanesiyle kendisine ulasan sebekenin düzenledigi 1'i sahte 3 senet yüzünden 150 bin liralik borç batagina sürüklendigini anlatip sikayetçi oldu. 
Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, yasli adamin ifadesi dogrultusunda 5 ay boyunca Aydogan S. ve Mustafa Yavuz M. liderligindeki sebekeyi adim adim takip edip delil topladi. 
Adana Cumhuriyet Bassavciligi söz konusu deliller üzerine sebeke liderlerinden Aydogan S. ve sevgilisi Yaprak A.'nin da aralarinda bulundugu 4'ü kadin 15 kisi hakkinda gözalti karari verdi. 
Bunun üzerine kaçakçilik büro amirligi dedektifleri 31 Temmuz safak vakti es zamanli olarak Adana ve Istanbul'da 15 adrese baskin düzenledi. Sebeke liderinin, Çukurova ilçesi Karahan Mahallesi'ndeki sato görünümlü evine baskin düzenleyen polis kapida bulunan 5 pitbull cinsi köpegi veteriner hekim yardimiyla etkisiz hale getirerek kafeslere koydurdu. Oynar baslikli ve zoom özelligi olan güvenlik kameralariyla korunan evde sevgilisi Yaprak A. ile yasayan Aydogan S. gözaltina alindi. Ekipler evde yaptiklari aramada alacak defteri, bos ve dolu senetler, çek fotokopileri, cep telefonlari, bilgisayar, dijital materyaller ile 2 ruhsatsiz tabanca, 2 av tüfegi ve bu silahlara ait çok sayida mermi ele geçirdi. Polis operasyonda 15 zanliyi da gözaltina aldi. Zanlilar sorgularinin ardindan adliyeye sevk edildi. 
Nöbetçi sulh ceza hakimligince zanlilardan Aydogan S. ve Mustafa Yavuz M. tutuklanmis, Onur T., Mustafa Ç., Hubeyb A. ile Mehmet Y.'ye ev hapsi tedbiri uygulanirken, geri kalan zanlilar ise yurt disina çikma yasagi konularak adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmisti. Dolandirilan emekli zanlilari adliyeye girerken izledi 
Dolandiricilik sebekesinin 4 yilda emekli, dul ve yetimi dolandirarak hesap hareketliliklerinin 20 milyon lirayi astigi tespit edilirken, zanlilarin agina isitme engelli, Köy Hizmetlerinden asçi olarak emekli olan Abdülkadir Çatir'in da düstügü ortaya çikti. Emekli olduktan sonra maddi olarak güç duruma düstügü için bankalardan kredi çeken ancak ödemekte zorlandigi için yeni kredi alamadigi için bankalardan kredi çekmek isterken 2 yil önce sebeke ile tanisan Çatir'i da zanlilarin dolandirildigi ögrenildi. Zanlilarin, bir bankadan 40 bin lira para çekip bunun sadece bin lirasini kendisini verdiklerini belirten Çatir'in ifadesinde sunlari söyledigi ögrenildi: 
'Bana 40 bin lira kredi çektirdiler. Bunun 14 bin lirasini banka sigorta aliyor diye el koydular. Geri kalan 26 bin lirasindan bana sadece bin lira verdiler. Daha sonra da bana 110 bin liralik senet imzalattilar. Ben 2 bin 330 lira emekli maasi aliyordum. Bu imzaladigim senetten dolayi maasima el koyuyorlar. Kaç yildir maas alamiyorum. Elime bir kurus emekli maasi geçmiyor.' 
Çatir, zanlilara operasyon yapildigini duyunca onlara tepki göstermek için adliye önüne geldi. 
Zanlilar hakkinda 77 emekli, dul ve yetim sikayetçi olmustu.



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli