Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Rehabilitasyon öğretmenleri dert küpü!

Rehabilitasyon öğretmenleri dert küpü!

Rehabilitasyon öğretmenleri dert küpü!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Sevkin, egitim ideali ugruna yillarini veren rehabilitasyon ögretmenlerinin sorunlarina duyarsiz kalmadi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem disi söz alarak rehabilitasyon ögretmenlerinin hakli taleplerini dile getiren Dr. Sevkin, çok sayida sinif, özel egitim, okul öncesi, çocuk gelisimi bölümü mezunu gibi ögretmenlerin sertifika programiyla özel rehabilitasyon merkezlerinde görev yaptigina dikkat çekti.

MESLEKI ITIBARLARI KAYBOLUYOR

Dr. Sevkin, gerek yasal statü gerekse ekonomik kaygilardan ötürü mesleki itibarlarini adeta kaybeden rehabilitasyon ögretmenlerinin soför, hizmetli, temizlik görevlisi, asçi ve ortaögretim diplomasina sahip usta ögretici gibi degerlendirildigini belirtti.

Devlet okullarinda ögretmenlerin birçok sorunla bogusurken rehabilitasyon ögretmenlerinin kamuda görevli olan meslektaslarindan daha çok sorunla karsilastigini kaydeden Dr. Sevkin, “Rehabilitasyon ögretmenlerinin rehabilitasyon merkezlerince hazirlanan sözlesmelerin bir yil gibi süreyle yenilenmesi nedeniyle kidem tazminati hakki yok sayilabiliyor. Buna benzer onlarca sorundan bahsetmek mümkün. Egitim ideali ugruna yillarini veren rehabilitasyon ögretmenlerimizin statü, özlük haklari ve çalisma kosullari sorunlarina kulak verilmesini talep ediyoruz. Millî Egitim Bakanligi’ni bu konuda harekete geçmeye davet ediyoruz” diye konustu



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli