Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Sabancı'dan Teknik Öğrenci Yurdu’na 11 Milyon TL Yatırım

Sabancı

Sabancı Vakfı’nın Adana’da yapısal güçlendirmesini ve yenilemesini yaptırdığı Adana Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu’nun açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Sabanc?

SABANCI VAKFI, ADANA’DA GÜÇLENDIRME VE YENILEME ÇALISMALARI TAMAMLANAN HACI ÖMER SABANCI TEKNIK ÖGRENCI YURDU’NUN AÇILISINI GERÇEKLESTIRDI

Türkiye’nin pek çok noktasinda 120’den fazla kalici eser yaptiran Sabanci Vakfi, egitime verdigi önemin ve sürdürülebilir desteginin yansimasi olarak, yenileme çalismalari tamamlanan Adana Haci Ömer Sabanci Teknik Ögrenci Yurdu’nun açilisini gerçeklestirdi.  Yurdun açilisina, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ve Sabanci Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Güler Sabanci katildi.

Törende konusma yapan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, “Haci Ömer Sabanci Teknik Ögrenci Yurdu’nun yenilenerek Adana’ya kazandirilmasina büyük katkilar sunan Sayin Güler Sabanci’ya ve Sabanci Vakfi’na ve çok tesekkür ederim. Yurdun, Adana’ya, ögrencilerimize hayirli olmasini temenni ederim.” dedi. 

GÜLER SABANCI, ADANA

 Türkiye genelindeki kalici eserlerinin çogunu okullar, yurtlar ve ögretmen evlerinin olusturdugunu ifade eden Sabanci Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Güler Sabanci, “Dedem Haci Ömer Sabanci’nin, ‘Bu topraklardan kazandiklarimizi bu topraklarin insanlariyla paylasmak’ ilkesi, bugün her alanda pusulamiz olmaya devam ediyor. Bu ilke dogrultusunda, toplumsal gelismeye katki sunmak için özveriyle hareket ediyor; Türkiye’nin 7 bölgesinde ve neredeyse her sehrinde kalici eserler birakmak için çalismalar yürütüyoruz. Ülkemize, programlarimizdan faydalanan kisilere ve egitime sürdürülebilir katkilarimizin basarili ve deger yaratan yansimalarini gördükçe gururlaniyoruz. Faaliyetlerimizin pozitif etkisine sahit olmak, bizi daha fazlasini yapmak için motive ediyor. Biz, gençlerin egitimden kopmamasi için elimizden geleni yapmaya her zaman devam edecegiz. Dogdugumuz topraklara kazandirdigimiz Haci Ömer Sabanci Teknik Ögrenci Yurdu, yillar önce yapilmis bir yurttu. Yenilendi, yeni teknolojilerle yeni yaklasimlarla yeniden gençleri kucaklamak için hazirlandi. Bu bölge çok önemli, birçok teknik okulumuz var burada. Buradan yetisen gençlerin Adana'nin yeni dönem sanayilesmesine katkida bulunmasini umuyorum. Çok mutluyum ki burada bunu gerçeklestirdik. Haci Ömer Sabanci Teknik Ögrenci Yurdu, egitim ve ögretime, Adana’ya, ögrencilere hayirli olsun.” dedi.

GÜLER SABANCI, ADANA

Haci Ömer Sabanci Teknik Ögrenci Yurdu’na 11 Milyon TL Yatirim

136 ögrenci kapasiteli Haci Ömer Sabanci Teknik Ögrenci Yurdu, 3 bin 600 m2 kapali alanda, 2’ser kisilik 2 engelli odasi olmak üzere toplam 35 odasi bulunuyor. Yenileme kapsaminda 11 Milyon TL yatirim yapilan yurtta; 80 kisilik konferans salonu, sosyal etkinlik alani, kütüphane, etüt odalari ve bilisim sinifi bulunuyor. 

Sabanci Vakfi’nin Kalici Eserleri Hakkinda 

Sabanci Vakfi’nin Türkiye’nin 78 yerlesim merkezinde 120’den fazla kalici eseri bulunuyor. Toplumsal gelisim için kalici eser yatirimlarinin pek çogunu egitim alaninda gerçeklestiren Vakfin, Adana’da 17 kalici eseri yer aliyor. Bu eserlerin 9’u okul, 4’ü ögrenci yurdu, birer tane de kütüphane, kültür merkezi, kapali yüzme havuzu ve camiden olusuyor.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu