Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Sağır ve dilsiz oğlunu öldürdü eşinden bile sakladı

Sağır ve dilsiz oğlunu öldürdü eşinden bile sakladı

Sağır ve dilsiz oğlunu öldürdü eşinden bile sakladı

Yoldan geçen vatandaslar, yol kenarinda hareketsizce yatan bir sahsi görünce durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Ihbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yol kenarindaki sahsin tabanca ile vurularak öldürüldügünü tespit etti. Yasanan olayla ilgili inceleme baslatan jandarma ekipleri, bulunan cesedin sagir ve dilsiz olan Bülent Erdem (41)'e ait oldugu ortaya çikti. Jandarma ekipleri daha sonra Erdem'in memlekette yasayan ailesine ulasti.

Baba yalan ifade verdi, cinayet aydinlatilamadi

Olayla ilgili baslatilan sorusturma kapsaminda olay tarihinde ifadesi alinan Erdem'in babasi N.E. (68), oglunun bir kiralama sirketinden araç kiraladigini ve o araçla kaza yaptigini söyledi. Kaza sebebi ile araci kiralayan sahislarin kendilerinden para talep ettiklerini, bu sebepten dolayi da oglunu onlarin öldürmüs olabilecegini söyledi. Olayla ilgili açilan sorusturma kapsaminda onlarca kisinin ifadesine basvuruldu. Yapilan adli tip ve jandarma ekiplerinin incelemelerinde cinayet aydinlatilamadi.

Emniyet Müdürü talimat verdi, cinayet aydinlatildi

Yasanan olaydan 11 yil sonra, Kocaeli Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi'ne faili meçhul cinayetlerin aydinlatilmasi için talimat verdi. Bu kapsamda Cinayet Büro Amirligi ekipleri, 11 yil önce Erdem'in öldürüldügü cinayetin aydinlatilmasi için, dosyayi tekrar açti. Olayla ilgili inceleme baslatan ekipler, o dönemde verilen ifadeleri tek tek inceledi. Ekipler tarafindan yapilan incelemelerde Erdem'in babasi N.E.'nin ifadelerinde çeliskiler oldugunu tespit etti.
Olayla ilgili sorusturmayi derinlestiren ekipler, verdigi ifadelerde oglunu olay günü Ayvalik'ta yol ayriminda biraktigini, daha sonra ölüm haberini aldiklarini söyleyen N.E.'nin olay gününde Kocaeli'ye geldigini tespit etti. Yapilan incelemeler sonrasinda ekipler, N.E.'nin ailesi ile birlikte yasadigi Ayvalik'taki evine operasyon düzenlendi. Gerçeklestirilen operasyonda N.E. yakalanarak gözaltina alindi. Evde inceleme yapan polis ekipler, öldürülen sahsin fotografinin evin duvarinda asildigini gördü. Kocaeli Emniyeti Asayis Sube Müdürlügü'ne getirilen N.E.'nin ifadesinde olay günü, Gölcük ilçesinde bir otomotiv fabrikasinda çalisan oglunu Kocaeli'ye getirirken, araçta aralarinda kiraladigi araç sebebi ile tartisma çiktigini, tartismanin büyümesi sonrasinda oglunu evinin önünde vurdugunu itiraf ettigi ögrenildi. Oglunu daha sonra yol kenarina attigini söyledigi ögrenilen N.E.'nin olayi 11 yil boyunca esi basta olmak üzere herkesten sakladigi ortaya çikti. Polis ekipleri tarafindan sahsin evinde yapilan aramalarda ise 2008 yilinda sahsin oglunu öldürdükten sonra cesedini tasidigi otomobil bahçede hurda olarak bulundu. Ekipler, olaya dair delil bulabilmek park halindeki aracin içinde detayli inceleme yapti. Emniyetteki islemleri tamamlanan N.E., Karamürsel Adliyesine sevk edildi.
 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli