Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sağlıkçıların feryadını duyun!

Sağlıkçıların feryadını duyun!

Barut, 'Sağlık emekçileri için harekete geçin. Asistan hekimler köle değildir' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, verilen sözlere karsin sorunlari çözülmeyen ve haklari verilmeyen saglik emekçileri için Meclis'te iktidara va Saglik Bakani'na seslendi. Saglik emekçilerinin feryadinin duyulmasini, asistan hekimlere 36 saatlik nöbet dayatmasina çare bulunmasini isteyen Barut, 'Saglik emekçileri için harekete geçin. Asistan hekimler köle degildir' dedi.

'BU FERYADI DUYUN'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'Neredeyse 2 yildir süren pandeminin ve salginla mücadelenin yükünü omuzlayan kahraman saglik emekçilerinin sesi duyulmuyor. Yasadiklari sorunlara çözüm üretilmiyor, özlük haklari ve çalisma kosullari bir türlü iyilestirilmiyor. Doktorundan hemsiresine, hasta bakicisindan saglik memuruna tüm saglik emekçilerimizin feryadini duyun!' diye konustu.

'36 SAAT NÖBET DAYATMASINA SON VERIN'

Asistan hekimlerin yasadiklari sorunlara dikkat çekerek çözüm talebini dile getiren Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Ne yazik ki gencecik doktorlarimizi agir çalisma ve nöbet kosullari nedeniyle maalesef kaybediyoruz. Asistan hekimlerimiz adeta köle gibi 36 saat çalistiriliyor. Saglik Bakani inkar etse de yasananlar apaçik ortada. Bazen uzman hekim gibi her alanda görevlendirilen bazen de hasta bakici gibi çalistirilan asistan hekimlerimize artik çare bulun. Bu haksizlik hasta ve hekim sagligini riske attigi gibi ayrica yasal da degildir. Halka nitelikli saglik hizmeti verilmesi için acilen yeterli sayida atama yapilsin. Yeterli sayida atama yapilirsa, kamuda istihdam artarsa asistan hekimlerin de yükü bir nebze olsa azalacaktir. Vakit kaybetmeden ve daha büyük sorunlar ortaya çikmadan asistan hekimlerin tuttuklari nöbet sayisi ve bu nöbetlerin süresi azaltilsin. Bu nöbetler insani kosullara uygun biçimde ayarlansin, nöbet ertesi çalisma dayatmasi son bulsun. Gelismis ülkelerde uygulanan sistemler örnek alinarak insani çalisma ve nöbet sistemleri gelistirilsin. Mobbinge ugrayan, her iste adeta köle gibi çalistirilan asistan hekimlerin rahat bir nefes almasi için yasal düzenleme yapilsin. Asistan hekimlere 36 saat nöbet dayatmasina son verilsin.'



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı